Canario yllättää varhain

lauantai 29. joulukuuta 2012


Canario (C. pubescens) on nyt kuuden viikon iässä. Sillä on samanlainen kaveri. Ne molemmat alkoivat haarautua alle 10 cm korkeana ja nyt oksat menevät melkein vaakasuoraan. Rungot ovat tukevia ja kasvit tuuheita. Ne ovat kasvaneet 30 W energiansäästölampun alla 10 cm taimiruukuissa. Lannoitusta en ole vielä aloittanut, mutta ehkä nyt pitäisi.


Nuppujahan siellä on oksien haarautumiskohdissa. Itse asiassa bongasin ensimmäiset kuukauden ikäisessä, kun haarautuminen alkoi. Eihän näistä vielä rocotoja tule. Ensimmäiset pikku nuput kuivuivat varhaisessa vaiheessa, ja tuskin tuokaan kehittyy isommaksi. Eipä ole syytäkään.


5 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Jessus mitä kasvua! Taidan laittaa omat lamppuni vielä lähemmäksi kasveja.

Chilivaari kirjoitti...

Joo, tämä "kaljapurkkiheijastimella" varustettu esl on ollut 10-15 cm latvoista, eli kirkasta on riittänyt. On siinä puoli tusinaa pikku taimea saman valon alla.

Petra K kirjoitti...

Vau. ;)

Meikä taitaa mennä lamppukauppaan. Blogikaverini Mikko suositteli Herbertistä 19€ heijastinta ja siihen 125W Esliä. Vois alkaa tulla jykevyyttä taimiin täälläkin... Tosin Motonetin 36W/6400K 6,90€ taitaa ajaa asiansa myös? Nyt niitä kaksi käytössä ja hyvin toimineet. ;)

Chilivaari kirjoitti...

Etäisyydestähän se on kiinni. Kun valon vie puolet lähemmäksi, valoteho kasvaa nelinkertaiseksi.
Pikku taimille riittää hyvin pienempikin. Minä luotan aurinkoon sitten kun nuo kasvavat lampun alta pois. On tässä vielä pari pimeää kuukautta edessä. Nuo jäivät kasvamaan testi-idätyksestä vähän turhan aikaisin.

Tarina kirjoitti...

Paljon onnen pipanoita ja herkullisia chilejä vuodelle 2013!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.