Punaista pullossa

maanantai 10. joulukuuta 2012


Juomasekoitusten teko on talvista puuhaa. Rommi oli valitettavasti loppu, joten piti tyytyä huonoon vodkaan. Puolikas pikkupulloa oli jäänyt, kun kerran ostimme testimielessä kaupan halvinta vodkaa; eipä ollut hyvää.

Aji Cachucha, miedohko kuubalainen chinense suorastaan houkutteli maullaan kokeilemaan sitä rommiin, mutta nyt siis ensin tyydyttiin kirkkaaseen juomaan. Minulla oli noita chilejä puolikkaina kuivattuna ja siitä laitoin yhden tuohon vajaaseen 3,5 dl:n pulloon. Muutaman päivän jälkeen tuli jo polttava tarve maistella.

Kautta Teutateksen, tulijuomahan on hyvää. Poltettakin on aivan tuntuvasti ja Cachuchan maku jätti kokonaan alleen halvan vodkan ikävän sivumaun. Väri muuttui vain lievästi punertavaksi. Vedellä laimentaminen tai jääpalojen lisääminen ei makua sanottavasti muuttanut. Poltetta oli chiliin tottumattomille liikaa jo vajaan viikon liotuksellakin, mutta ei tämä mitään illanistujaisten irvistelyjuomaa ole, vaan oiva nautintoaine. Kuuma rommi on pakko vielä kokeilla. Onneksi noita on kuivana pussissa riittävästi.


6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Heh, varmasti hyvää. Mä laitoin n. kuukausi takaperin vastaavaan vajaaseen vodka-pulloon habaneron, mikä olisi muuten mennyt piloille. Eipä kukaan kavereistani suostu maistamaan. Itsekään en ole vielä kyllä maistanut...

Chilivaari kirjoitti...

Voi olla aika tujua, mutta ei sen kauempaa kannata antaa liota, jos on tuore. Se vain pehmenee sinne. Kuivattu pysyy siistimpänä.

Tuosta voisi tulla oiva lisäke vaikka kaakaoon tai maitokahviin tahi maidon kanssa valkovenäläiseen.

Tiemuh kirjoitti...

Itse on kanssa tullu liotettua chilejä vodkassa ja varsinkin näin joulun alla ne kuuluu glögii. Myös inkivääriteessä näin kylmään vuodenaikaan chili on ehdoton.

Unknown kirjoitti...

Hei kiitos tuosta! Täytyykin kokeila glögin kanssa. Emäntäkin voisi pitää tuosta...

Unknown kirjoitti...

Hyvä idea!

Anonyymi kirjoitti...

Tämän innoittamana laitoin 0,5litran vodka pulloon puolikkaan kuivatun ja savustetun rocoton.
Tulipa yllättävän hyvää,vaikkakin savun maku oli melko voimakas.

-SK