Kuvia suttuiselta idätyslautaltani

tiistai 11. helmikuuta 2014

Kasvua tapahtuu monellakin taholla, mutta edellisten keväitten blogimerkinnöissä lienee jo niin paljon taimikuvia, että yritän vähän hillitä itseäni. Kylvöissä on baccatumien vuoro. Joulukuusta asti vesillä ollut idätyslauttani on sekaisin, sillä edellisestä erästä chinensejä Pimenta Lagrima lautan keskellä on edelleen itämättä, vaikka siemenet ovat olleet kosteassa jo toista kuukautta. Epäilin sitä kyllä alun perin, sillä siemenet olivat kovin tummia. Muut chinenset ovat jo kauniilla taimilla kasvatuskaappini lämmössä.


Lisäilin alaosaan muutaman baccatumin 1.2. ja nehän ovat jo sirkkalehdillä kymmenen päivää myöhemmin, vaikka normaalissa huoneenlämmössä idättelen ikkunalaudalla. Trepadeira do Werneriä minulle oli eksynyt kahta eri reittiä ja laitoin molemmat itämään, Sugar Rush iti nopeimmin ja pyöreämarjainen uruguaylainen PI 439 410 on sekin hyvin mukana. 5.2. huomasin, että, minulla ei ole yhtään joulun kelloa kasvamassa ja niin laitoin vaihteeksi vanhat Campanen siemenet itämään. Niissä ei näy vielä eloa.

Yläosassa onkin sitten outoja heräteostoksia ja vanhat tekstit paistavat läpi ja sotkevat uusia. Kävin Seemnemaailman verkkokaupassa hankkimassa mm. tomaatin siemeniä ja Leek-annuumia ja sieltä tarttui tuollaisia mukaan. Tämä kesäkurpitsa pitäisi kasvaa reilussa kuukaudessa taimesta syötäväksi ja mieleeni juolahti kokeilla sitä alakerrassa ledispotin alla talvella, kuten pientä "sisätomaattiakin". Myös alppimansikan pitäisi menestyä sisätiloissa. Jotain hullutuksia pitää ihmisellä olla aina menossa.

Eri tasoisia talvehtijoita on varastohuoneessa 5 chinenseä ja 5 baccatumia ja lisäksi tulee 8 kpl "Värien taiston" testichiliä. Eiköhän näillä jo parveke täytetä. Annuumit laitan itämään vähän myöhemmin ja ehkä vain kolmea lajiketta, joita voin kasvattaa ulkona.

1 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Juu-u kyllä hullutuksia täytyy olla varsinkin silloin, jos ne hivelevät esteettistä silmää tai makunystyröitä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.