Internetin ihmeellisyyksiä

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tähän aikaan vuodesta eletään hiljaisinta kautta chilinkasvatusrintamalla. Se näkyy blogeissakin, päivitykset ovat harvassa ja lukijoita vähän. Kohta alkaa siemenien hankinta ja uuden kauden suunnittelu ja idätyksetkin hitaammilla lajikkeilla voi jo aloittaa.

Hämmästyin kävijätilaston äkkinäistä vilkastumista kuun vaihteessa. Piti kaivautua vähän syvemmälle tilastoon, että syy selvisi, ehkä, luulisin.


Kuun vaihteessa oli amerikkalaisilla Halloween ja sehän on kurpitsajuhla. Olin viime vuonna kirjoittanut kurpitsasta ja sen käytöstä ja nyt jenkit olivat jostakin keksineet sivuni kuvat ja ilmeisesti joku oli linkittänyt sivuni sinne ja kävijöitä alkoi kasaantua. En tiedä, mitä he kuvillani tekivät, mutta muutamana päivänä kävijöitä oli enemmän jenkeistä kuin Suomesta ja tuo yksi sivu keräsi ne melkein kaikki. En älynnyt ilmiötä heti, mutta se on jatkunut kummasti viikkoja Halloweenin jälkeenkin. Ei kai kurpitsa liity kiitospäiväänkin?


Vielä viime viikollakin USA:n osuus oli kohtuuttoman suuri suomenkielisen blogisivuston lukijoissa.

3 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Aikamoisia kävijämääriä jos kyseessä on yhden viikon tilasto. Oma blogi on lähes täysin kuollut noihin lukemiin verrattuna ja blogin jatkon järkevyyttäkin olen jo pariin otteeseen harkinnut.

Chilivaari kirjoitti...

Älä nyt hätäisiä suunnittele. Blogisi aihe on niin kiinnostava, että se tulee vielä saavuttamaan aikamoiset lukijajoukot. Se on vain vielä niin nuori - ja syksykin vaikuttaa.

Minulla on keväällä ja kesällä noin kolmesataa lukijaa päivittäin, mutta nyt rospuuttoaikana se putoaa alle puoleen; elleivät jenkit satu laittamaan linkkiä sivuille. Se vähän sekoittaa kävijätilaston luotettavuutta, sillä eihän nuo osaa kuitenkaan lukea suomea ja tuskin ovat kiinnostuneetkaan tekstistä.

Anonyymi kirjoitti...

MInä luen aina tätä blogia ja nyt sitten vilkaisin Jarinkin kirjuuttelua. Että turha luovuttaa: tässä sait mainostusta.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.