Baccatkin itämään

torstai 28. tammikuuta 2016

Hermot eivät pitäneet kauempaa, vaan idätyksiä oli jatkettava. Nyt laitoin baccatumit, annuumeja tulee vielä ehkä vain pari lajiketta joskus kuukauden päästä, tomaatit sitten vielä myöhemmin.

25.1. illalla laitoin nipun baccatumeita lautalle kellumaan ja lautan jätin huoneenlämpöön pöydälle. Jo kaksi vuorokautta myöhemmin siellä näkyy eloa. Aji Fantasy Sparkly White, Aji Angelo ja Rain Forest ovat työntäneet juuren ulos.

Aji Cristalia laitoin kolme kahden siemenen ryhmää itämiskokeeksi eri vuosilta. Vanhimmat ovat 08-satoa. Aji Bonito on vanha suosikki, kaunis ja hyvän makuinen. Sen yksi siemen on mennyt mustaksi, eli ei idä. Aji Angeloa, Rain Forestia ja Brasileiro Tres Lobosia en ole koskaan ennen kasvattanut, joten ehkä on jo aika tutustua niihinkin.


Chinenset ovat vasta pienellä taimella ja majailevat "kasvatuskaapissani" hyvässä valossa ja lamppujen tuomassa lämmössä. Cajamarca edessä keskellä on lähtenyt heikosti alkuun. Sen takana on Fidalgo Roxa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

chilin kasvatuksessa on mahdoton pysyä maltillisena. kesällä päätin että "ensivuonna en laita kun muutaman namichilin kasvamaan, ja vasta tammi-helmikuussa". no. starfishit ovat nyt puolitoistametrisiä. erilaisia taimia on noin 30 kappaletta. ja kaikki himpun suuremmaksi kasvavia baccoja. no, maltoin sen verran että omnicolorit lähtee itämään tänään.

Chilivaari kirjoitti...

Taidat joutua leikkelemään aika tavalla vielä ennen kesää - tai hankkimaan paljon valoa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.