Itämään heti vuoden alusta

torstai 7. tammikuuta 2016


Vuoden 2016 idätykset laitoin kellumaan uudenvuodenpäivänä. Viileätä on ollut ja olen pitänyt idätysastiaa pöydällä. Ilman lisälämpöäkin nuo näyttävät työntävän itua esiin kuudessa päivässä. Habanero ja Cajamarca itävät kaikki kolme, Peruvian Whitessä on jo yksi itu ja Fidalgo Roxakin näyttää aloittavan. 

Syksyn idätyskokeiluista minulla on jo kasvamassa karvaisista lajikkeista pari hyvän kokoista Ulupica XL:ää ja pari pientä Rocoto Riesen Gelbiä. Nyt olivat vuorossa chinenset ja frutescens. Baccatumit ja annuumit idätän vasta kuukauden tai kahden päästä.

Kuukalenterin mukaan otollinen idätysaika olisi vasta ensi viikolla, kun kuu on kasvavassa vaiheessa, mutta näkyvät nuo lähtevän "vääräänkin" aikaan.

1 kommenttia:

chiliharri kirjoitti...

Nyt vanhajäärä (siis minä ;) kokeilee ensimmäistä kertaa tuota idätyslauttaa, kun vuosia käyttämäni jiffyt hukkuivat muuton yhteydessä. Ensimmäisten kokemusten perusteella olis pitänyt taipua jo aikaisemmin!

Itämisaika on ainakin puolet nopeampi - voi olla tosin havaittavissa aiemmin. Lopullisista itämisprorenteista ei vielä pysty sanomaan. Vähintään samaa luokkaa, kuin turvepelletillä ja minikasvarilla.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.