Amachito Rosso (C. annuum)
Tuommoisen italialaisen annuum-chilin siemeniä oli jäänyt joltakin edelliseltä vuodelta käyttämättä ja päätin kokeilla niitä nyt. Marraskuun alussa vasta tulin maistelleeksi, kun siirsin sen sisätiloihin lämpimään.
Amachito siirtyi eteiseen ledispotin alle. Ikkunasta ei juuri valoa tule, se on pohjoiseen. Oksilla on toistakymmentä pikkuista kypsää chiliä, paljon raakileita ja muutama kukkakin näyttää aukeavan, kun pääsi lämpimään. Lehdet vetävät kouruiksi paikan vaihdosta johtuen. Niissähän tapahtuu kaikenlaista rypistymistä ja monet putoavat pois, kun olosuhteet muuttuvat noin rajusti.
Maku olikin yllättävän siedettävä annuumiksi; pistävän terävä toki, mutta se sopii joihinkin ruokiin. Jo parikin pientä punaista riittää mausteeksi kahden hengen ruokaan. Nämä ovat riittoisia.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.