Kasvun ihme - tästä se alkaa

tiistai 24. lokakuuta 2017

Kolmessa päivässä ilmestyivät ensimmäiset itämisen merkit näihin perulaisiin rocotoihin ja nyt neljäntenä päivänä kolme viidestä lajikkeesta on jo itänyt ja tässä Rocoto San Pedro Orangessa kaikki kolme testisiementä työntävät jo valkoista juurenkärkeä esiin. Taidan nyt laittaa jonkun noista multaan jo tänään tai huomenna. Sillä tavalla on suurempi mahdollisuus välttää "kypäräpää" eli sirkkalehtien jääminen siemenen sisään jumiin. Tuollaisilla isoilla kuhmuraisilla ja hyvin kuivuneilla siemenillä sellainenkin vaara on olemassa. Kosteus yleensä auttaa tähän, mutta mullan vastus saattaa auttaa lisää.

3 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Hienoa nähdä että nuo itää noin hyvin, itse en ole vielä tehnyt yhtään koeidätystä uusilla siemenillä eikä nyt tarvitsekaan kun tuossa näkyy tulokset.

Chilivaari kirjoitti...

Ovat tosiaan nopeitakin. Iltaan mennessä vain Rocoto Amarillo Arequipa ei ole osoittanut elonmerkkejä. Raportoin sinulle, jos sillä on ongelmia vielä parin viikon päästä. Sehän on normaali itämisaika.

Jari kirjoitti...

Joo niillä alkuperäisillä siemenillä minulla oli suuriakin ongelmia idätyksessä aika monienkin kanssa. Mutta kun toreilta oli podit hankittu niin eihän niiden siemenet ollut tarkoitettu kasvien kasvatusta varten mistä rocotohullu suomalainen haaveili.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.