Raakileita rocotossa tammikuussa

maanantai 22. tammikuuta 2018

Rocoto Peru Rojo (C. pubescens) ikkunalaudalla. Leveyttä kasvilla on 40 cm, korkeutta vain 10 cm ja ikää vajaa kolme kuukautta. Siirtelin kuvaa varten kolme muuta samankokoista rocotoa vähän sivummalle. Ledispottien avulla niitä on pidetty hengissä synkimmän ajan ohi. Kuukauden päästä alkaa ulkoakin tulla valoa.
Takavasemmalla näkyy pahvi, jolla estän tuuletusikkunasta tulvivan kylmän ilman. Tiivistäminen oli unohtunut ja ainakin yksi rocoto on kuollut ilmeisesti juurien kylmyyteen. Sillä kohtaa ei enää ole patteriakaan ikkunalaudan alla.

Peru Rojon kukat ovat taas saaneet väriä valkoisen kauden jälkeen ja joistakin kehittyy jo raakileitakin. Oksan alla majailevat baccatumien pikkutaimet.

Raakileet ovat vielä niin pieniä, että ne voivat kuihtua pois. Vasta sormenpään kokoiset pysyvät varmuudella, mutta tuskin nekään noin pienessä kasvissa paljon kasvaisivat. Nyt voi ainakin todeta, että tuli aloitettua liian aikaisin. Helmikuun lopulla olisi voinut olla hyvä aika idättää, että ne olisivat olleet vähän tuota isompia ulos tai parvekkeelle vietäessä. Nyt kaikille ei ole tilaa tai valoa ennen kuin aurinko tulee apuun.

1 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Hyvin on kasvanut kolmessa kuukaudessa :) Mukavaa uutta viikkoa!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.