Valkoisia kukkia rocotoissa

torstai 11. tammikuuta 2018

Joulukukkina mainostin Rocoto Peru Rojon ensimmäistä kukintaa kuukausi sitten. Kauniin punaisia ne olivatkin. Eihän niistä niin pieneen taimeen raakileita kehittynyt, sehän oli selvää. Nyt alkaa toinen kukinta hieman isommassa taimessa ja väri onkin aivan eri. Samasta kasvista kuitenkin on kyse.

Rocoto Peru Rojo (C. pubescens)


Eivätkä värimuunnokset tähän loppuneet, myös Rocoto Pico Mucho (C. pubescens) kukkii nyt lähes valkoisin kukin.

Baccatumien idätys sujuu hyvin. Inca Red Drop ja Aji Cristal ovat taimella, Omnicolorissakin näkyy elonmerkkejä kahden viikon idätyksen jälkeen, vaikka se ennen on vaatinut kolme viikkoa. Vanhimmat siemenet mallia 2009 eivät vielä ole itäneet. Uusiakin idätyksiä hyvin vanhoista siemenistä jo lisäsin lautalle: Cajamarca, Chinese Pot Chilli ja Bolivian Rainbow pääsivät yrittämään vuoden 2018 listalle.

3 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Laitoin lautalle 1.1 Rocoto "Guatemala Orangen" ja ensimmäinen siemen oli puskenut juuren 7.1... Toistaiseksi ei vielä suurempaa muutosta ole näkyny. Nättejä kukkasia noissa sin Rocotoissa!

Jari kirjoitti...

On ne vaan taas kauniita ja perulaisiksi nuo kukat tunnistan, kuin omani viime vuonna. Pico Mucho on juuri tuollainen ja ensimmäiset kukat olivat hyvinkin valkoisia, terälähtiä kukissa oli neljästä kuuteen.

Chilivaari kirjoitti...

Pico Mucho oli tosiaan sinullakin jo vaaleakukkainen, mutta tuo Peru Rojo käyttäytyy oudosti. Kuukausi sitten kukat olivat kirkkaan punaisia, nyt melkein valkoisia. Tuossa välillä se oli muutaman viikon kukkimatta ja siirsin sen isompaan ruukkuun. Lannoitus ja kastelu saattavat vaikuttaa kukintaan?

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.