Aji Cristal vauhdissa pienessäkin ruukussa

maanantai 9. huhtikuuta 2018

Aji Cristal (C. baccatum) on tuossa suurin kasvi ikkunan reunassa litran ruukussa ja 70 cm korkeana alle kolmen kuukauden ikäisenä. Älä ota minusta oppia. Monet kasvattelevat tuon kokoisia chilejä jo ämpärissä tai jopa saavissa, mutta olohuoneen ikkunalaudalle eivät sellaiset mahdu. On siis tyydyttävä pienempään.

Tuo on hassusti kahden eri valon rajamailla, mutta kasvaa kyllä ikkunan suuntaan enemmän. Se selvästi pitää luonnonvalosta enemmän kuin ledispoteista.


Ensimmäisen kukan aukeamisesta on tuskin kuukauttakaan, mutta nyt laskin tuon kokoisia ja suurempia raakileita oksilta toista kymmentä. Tämä sisäkasvatti on ryhtynyt reippaaseen sadon tuottoon näin varhain.


Isoimmat chilit ovat nyt kolmen viikon ikäisiä ja 9 cm pitkiä, mikä on ihan hyvä koko Aji Cristalille. Yli kymmensenttisiä saadaan kesällä, kun multaa ja lannoitusta on enemmän - ja aurinkoa tarjolla.


Loppukevennys tulee latvasta. Pisin oksa on hakeutunut toisen ledispotin ympärille lämmittelemään, eikä näytä siitä juuri vahingoittuneen. Lehdet ovat vähän ryppyisempiä, mutta raakileita kasvaa täälläkin.


6 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

oho, vautsi :) Hienosti kasvaa :)

Chilivaari kirjoitti...

Kohta jo maistellaan.

Puutarhamyyrä kirjoitti...

Siellä jo chilit tekevät raakileita! Täällä niitä nähdään luultavasti vasta juhannuksen jälkeen. :)

Chilivaari kirjoitti...

Kun ajoissa aloittaa....
Ja talvella on valoa. Nykyiset ledilamput eivät paljoa sähköä kuluta ja ovat kirkkaita.

Itse asiassa nämä tuli laitetuksi turhan aikaisin, mutta kun siemenet olivat vuosikymmenen vanhoja, piti idättää niin, että ehtii vielä uusintakylvön, jos niistä ei tulisikaan mitään. Nyt tuli.

Merja kirjoitti...

En millään käsitä, miten ihan tavallisissa kotiolosuhteissa voi olla noin pitkällä. Eli kyse täytyy olla osaamisesta! Täällä opettelen eka kertaa ja täytyy sanoa, että muiden onnistumiset sekä rohkaisevat että herättävät kateuden sekaista kunnioitusta.

Chilivaari kirjoitti...

Aikaisin aloitushan se "salasana" on.
Liian aikaisin aloitin, mutta kun ne siemenet olivat epävarmoja itämään. Kuukautta myöhemmin olisi hyvin riittänyt. Tuo pitäisi jo olla parvekkeella, mutta yöpakkaset tekevät sen mahdottomaksi.

Talvella tammi- helmikuussa ainakin pitää olla lisävaloa taimilla.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.