Parvekekausi käyntiin tomaateilla

lauantai 7. huhtikuuta 2018

Pienen 1000W sähkölämmittimen, ajastimen ja termostaattisäätimen avustuksella uskallan nyt kokeilla parvekekauden avausta. Ensi viikolle on vielä povattu kahta kylmää yötä, jolloin ehkä pitää siirtää kasvit sisään, ellei ennuste parane. Viime yönä oli ulkona -2°, lasien suojassa lämmittimen kanssa +5. Kukkivia chinense-chilejä en sinne vielä veisi, mutta baccatumit ehkä selviävät ja tomaatit ja pubescensit luultavasti pitävät viileistä öistä. Nyt päivällä oli puolipilviselläkin +24°.

Tumbling Tom Yellow on meillä kasvanut joka vuosi kait vuodesta 2008 ja pidämme kovasti sen pienistä, makeista, keltaisista tomaateista. Ne ovat kuin karkkia. Tuossa on kaksi eri idätystä. Alkuperäisestä englantilaisesta siemenpussista yli kymmenen vuoden takaa löytyi yksi siemen, joka iti ja toinen on myöhempää hankintaa, tsekkiläinen siniseksi peitattu siemen.

Tumbling Tom kukkii jo innokkaasti, vaikka on vain puolitoista kuukautta vanha. Samanlaisessa 19 cm amppelissa majailee myös rotevampi Tumbler, jonka aion siirtää kesäksi ulos. Amppelit pitäisi vaihtaa isompiin, mutta siitä voi tulla vaikea operaatio, jos nuo oksat pääsevät vielä paljon kasvamaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.