Kypsää tomaattia ikkunalaudalta maaliskuussa

perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kaikenlaista sitä tulee kokeiltua, mutta tämä onnistui - tosin pienimuotoisesti.


Tämä varhainen Boney-MM tomaatti putkahti mullasta jouluna ja nyt kolme kuukautta myöhemmin se kypsytti ensimmäisen tomaattinsa. Viisi viikkoa vierähti pienestä raakileesta kypsymiseen. Tänään paistoi aurinko, mutta pimeitä pilvisiä päiviä on ollut harvinaisen paljon tänä talvena. Ainoa lisävalo on ikivanhat 2x36W loisteputket ikkunan yläpuolella, eikä siitä kovin paljon apua ole. Siksi noille pikkutaimille on lasihylly, jolla ne saa lähemmäksi valoa. Tyhjä paikka ikkunalaudalla on kissalle, siihen ei voi kasveja sijoittaa.


Eihän se iso ole, mutta kuitenkin oikea tomaatti, ei mikään kirsikka. Niitä on pari lisää kasvamassa ja kukinta alkoi uudelleen pienen tauon jälkeen. Parvekekautta odotellaan ja isompaa ruukkua.

4 kommenttia:

Puutarhaelon Riitta kirjoitti...

Varsinaista varhaissatoa! Miten saat tuon "lasilaudan" pysymään tasapainossa?

Chilivaari kirjoitti...

Hyvin yksinkertaisesti. Se on pitkän rautalangasta tehdyn lenkin varassa. Katossa on koukut, joiden kautta lenkki kulkee ja lasihylly lepää lenkin päiden sisällä. Tasapainoitus hoituu ihan käsin kallistelemalla. Tyhjänä tietysti. Rautalanka on sen verran ohutta ja joustavaa, että kallistukset onnistuvat. Saman voisi varmaan tehdä narulla, kunhan kantokyky vain on riittävä.

Kasvilamppu kirjoitti...

Satoa "vähän" ennemmin, kun muilla.
Mulla 10cm korkuisia tomaatit.

Chilivaari kirjoitti...

Mittasinpa omani, 3-6 cm ja hyvin ehtivät kesäksi.
Tämä oli poikkeus, päähänpisto, kokeilu joulukuulta. Siemen oli vuosikymmenen vanhaa. Tilasin sitten uutta ja ne ovat vasta itäneet.
Maku oli muuten erinomainen, kypsänä poimittu ja heti nautittu, siinä sen salaisuus. Sellaisia ei saa kaupasta.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.