Vaihteeksi vaaleamman punaista

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lannoite pääsi loppumaan. Vakiokaupassani ei enää ollutkaan Puutarhan Kesää, piti tyytyä "korvikkeeseen". Vaihtoehtoja kyllä oli. Kanankakkaakin oli pienessä sievässä ämpärissä, mutta sitä nyt ei päivittäiseksi lannoitukseksi voi kuvitella, varastolannoitukseksi kyllä vähän isommille taimille.

 Päädyin Biolan Kastelulannoitteeseen, joka vaikutti kovinkin Puutarhan Kesän tyyppiseltä. Sen NPK on 15-2-25, eli siinä on vähemmän fosforia kuin vakiolannoitteeni 13-7-20 lukemissa. Fosforia ei ehkä tarvitakaan taimivaiheen jälkeen niin paljon. Sehän vaikuttaa lähinnä juurien kasvuun. Starttilannoite pienille taimille sisältää paljon fosforia, mutta sitä minulla vielä on varastossa.

Biolan kastelulannoite 1,2 kiloa ja mittalusikka 1 millilitra.  

Väriero Puutarhan kesään on selkeä, tämä on vähemmän punaista ja rakenne on tiiviimpää, mutta tämä liukenee vähintään yhtä hyvin kuin entinen suosikkini Puutarhan Kesä. Pari vuotta sitten kokeilin Nutriforten kastelulannoitetta, joka oli tämän väristä, mutta ei liuennut yhtä helposti. Ihan hyvin sekin toimi.

Tässä yksityiskohtien rakastajille tarkemmat tiedot lannoitepurkkien kyljestä. Isommaksi klikkaamalla ne ovat luettavissa. Suurin ero siis on fosforin pitoisuudessa. Muissakin hivenaineissa eroja on, mutta en usko niiden olevan oleellisia. Typpeä ja kaliumia tässä Biolanissa on myös hiukan runsaammin kuin Puutarhan Kesässä, mutta niiden keskinäinen suhde on edelleen selvästi kaliumin hyväksi. Purkki on myös 200 g painavampi ja suunnilleen saman hintainen.

Puutarhan Kesän annostusohje näkyy tuosta kuvasta; vähän yli millilitra litraan vettä huonekasveille. Biolanin annostelu on suuripiirteisempää, ruukkukasveille alle millilitra, tomaateille ja kasvihuonevihanneksille puolitoista milliä litraan vettä. Olen jatkanut oppimaani annosta, kukkurallinen mitta litran kannuun, joskus kaksikin.


Ainakin chilintaimet ovat uudesta lannoitteesta pitäneet. Nämä ledispotin alla majailevat ovat saaneet sitä nyt kolmisen viikkoa ja pusikko on varsin rehevä kuusiviikkoisiksi taimiksi. Voi olla, että ne saavat nyt vähän enemmän typpeä kuin edellisellä lannoitteella.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.