Toivottoman hontelo taimi

maanantai 17. helmikuuta 2020


Ei näin.
Antakaa taimillenne valoa heti kun ne itävät. Olen sitä yrittänyt opettaa muille, mutta nyt itselle kävi näin. Tavoistani poiketen heitin muutaman tomaatinsiemenen ruukkuun kookoskuidun pinnalle, kun sellaisia ruukkuja oli valmiina. Kuinka ollakaan siemenet eivät itäneet normaalisti muutamassa päivässä. Viikonvaihteeksi siivosin pöytää perheruokailua varten ja siirsin ruukut kirjahyllyyn hämärään nurkkaan. Sinne ne unohtuivat pariksi päiväksi kunnes tänään havaitsin tapahtuneen.

Tuollaiselle hujopille tulee vaikeuksia elämässään. Se ei pysy pystyssä ainakaan ilman tukea, kun lehtiä alkaa ilmestyä. Sen voi toki istuttaa uuteen ruukkuun paljon entistä syvempään ja käyttää tukikeppejä, mutta helpompaa olisi tukevamman taimen kanssa. Ei hätää, muut siemenet itävät vasta nyt ja ne ovat jo valossa. Kyllä näistä varhaista tomaattisatoa vielä saadaan.

4 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Onpa hauska nimi tomaatin hujopilla!

Chilivaari kirjoitti...

Se on Seemnemaailman venäläisiä lajikkeita. Erittäin nopeakasvuinen ja tekee satoa parvekkeellakin.
https://seemnemaailm.ee/fi/tomato-boney-mm.html

ChiliMooseRookie kirjoitti...

Hujoppeja ittellänikin vaikka valoa saanut, ehkä liian heikkotehoinen ledilamppu. Tosin ihan noin pitkäksi ei kerinny

Chilivaari kirjoitti...

Tälle kävikin huonosti. Jonain yönä, kun se oli kasvattanut muutaman lehden, se oli kaatunut aivan latva maahan. Varsi ei jaksanut kantaa lehtiä. Onneksi noita on tukevampiakin kasvamassa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.