Karkauspäivä - muistin karkailupäivä

lauantai 29. helmikuuta 2020

Pimiento de Padron (C. annuum)

Ikkunalaudalla vihertää mukavasti. Joulukuussa idätetyt taimet kasvavat ja voivat enimmäkseen hyvin ja uudemmat idätyksetkin ovat vähintään sirkkataimilla. Padron tässä on täsmälleen kahden kuukauden ikäinen (taimelle tulosta laskien), 30 cm korkea ja avasi juuri ensimmäisen kukkansa. Sillä ei kaikki ole ihan hyvin:


Padronia on vaivannut jo jonkin aikaa ryppyily latvan lehdissä. Alempana ne ovat sileitä. Tässä kohdin ilmestyy kuvaan vanhuksen muistin karkailu. Itse olen tästä samasta ongelmasta kirjoittanut tähän samaan blogiin kymmenen vuotta sitten. Olin ihan unohtanut. Etsin hoito-ohjeita vaikka mistä, mutta Google ohjasi minut omalle blogilleni. Vuosikymmen sitten ratkaisin ongelman puutarhakalkilla. Ilmeisesti tämä espanjalainen lajike on erityisen herkkä maaperän happamuudelle tai sitten kysymys on magnesiumin puutteesta. Silloin asia kuitenkin ratkesi parissa viikossa.


Puutarhakalkkia sattui olemaan pienessä rasiassa parvekkeella valmiina, joten sitä ruokalusikan kärjellinen mullan (kookoskuidun) pinnalle ja kastelua yläkautta. Sitten vain odotellaan, vieläkö vanha konsti tepsii.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.