Lämpöä ja aurinkoa vihdoinkin

sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Tehdäänpä nyt tännekin päiväkirjamerkintä, että lämpö ja aurinko saavuttivat Tampereen vasta 23.5. tänä vuonna. Chileille parvekkeella se ei merkinnyt niinkään paljon, mutta tomaatintaimet saivat vihdoin tilaa ja multaa juurilleen - ne joutuivat ulos.

Tomaattiaitahan se siinä. Viimekesäiseen tapaan istutin jättilajikkeet terassin reunaan aidaksi. Chiliaitaa tuossa kasvattelin joskus, mutta nyt ei ollut isoja varataimia kuin tomaateista. Nuohan ovat jo miehen mittaisia roikaleita, aivan liian aikaisin idätettyjä kun laitoin ne jo helmikuun lopulla. Normaali idätysaika minulla on ollut ulos vietäville tomaateille maaliskuun puoliväli. Oli näiden taimien kasvattelussa ahdasta ja ongelmia, kun maitopurkeissa majailivat. Laitimmaisesta, lyhyestä katkesi latva, kun kaatuilivat parvekkeella kuivissa purkeissaan. Nyt pitää vielä pelätä yöhalloja muutaman viikon ajan, mutta ei se minua hirveästi huoleta. Menevät, jos menevät. Ollaan sitten ilman aitaa. Pienemmät tomaattilajikkeet ovat betoniseinän vieressä ja ne voi tarvittaessa peitellä.

Kaikissa jättilajikkeissa on jo raakileita. Nämä ovat kaupan tomaattien kokoisia jo nyt. Kasvu voi kyllä pysähtyä näin suurista muutoksista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.