Kaalipatakin maistuu meillä rocotolta

torstai 7. toukokuuta 2020

Kuukausi sitten kehuin, miten karjalanpaisti sai lisämakua Rocoto Perusta. Nyt tunnen toistavani itseäni, kun kerron, että toinen perinteinen suomalainen ruoka, kaalipata maistuu mainiolta, kun siihen lisää tuoretta chiliä. Rocoto Peru valikoitui siksi, että muita tuoreita ei vielä ole kypsänä kuin Omnicolor ja Padron. Tämä on talvehtinut olohuoneen ikkunalla loisteputkien alla ja tuosta näkee hyvin, mikä puoli on ollut päin ikkunaa.

Vein tuon parvekkeelle vasta muutama päivä sitten ja istutin vähän isompaan amppeliin lisäten kookoskuitua ja savirouhetta pohjalle.

Rocoto Peru (C.pubescens) on selvinnyt hienosti talvesta melko vähäisessä valossa. Se on tuottanut melkein koko talven kypsiä marjoja, vähän pienempiä kuin kesällä, mutta ihan maukkaita. Pari tuollaista riitti kilon varhaiskaalin seuraksi maukkaaseen kaalipataan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.