Habanero talvehti hyvin

maanantai 3. toukokuuta 2010

Kolmatta vuottaan meillä kasvava oranssi Habanero on pelkkä Habanero ilman lisäliitteitä, Hyötykasviyhdistyksen siemenistä keväällä -08 kasvatettu. Syksyllä se oli paljon harvempi, vaikkakin oksat riippuivat sadon painosta. Pitkät oksat leikkelin silloin lyhyeksi. Se vietti talven makuhuoneen ikkunalla pienemmässä amppeliruukussa. Alkuun se harveni pimeältä puolelta, mutta viimeisen kuukauden aikana mullanvaihdon jälkeen uutta kasvua on ilmestynyt joka puolelle.
Se on nyt todella tiheä ja kukkia on joka oksalla, raakileen alkujakin muutama. Siirsin sen Vapuksi parvekkeelle ja tänään pakkasaamuna lehdet roikkuivat, vaikka parvekkeella pysyi pari astetta plussan puolella. Saapa nähdä, mitä tuo vaikuttaa kukintaan. Tämä oli ensimmäisenä kesänään 70 cm korkea tiheäoksainen puu. Talvella tapiksi leikattuna se alkoi kasvattaa tuollaisia ohuita ja joustavia oksia. Ominaisuus näyttää säilyneen toisenkin talven yli. Se sopii minulle oikein hyvin.
Varhaiskeväällä siinä jo kasvoi muutama pikku hedelmä, oikeastaan marja, useimmat puolukan kokoisia, mutta jotkut sentään kasvoivat sormenpään kokoiseksi, kuten tämäkin. Vapuksi saatiin tuoretta habaneroa, vaikkakin vähän.

1 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Meidän habaneron mies istutti kaupan paloista otetuista siemenistä. Se muutti anoppilaan kun me ei olla yhtään viherpeukaloita ja nuo muksut vetää kaikki ruukut alas mitä on vähänkään käden ulottuvilla. Niiden luona se saa hyvin valoa ja selvis talvesta, se on ihan hassun mallinen..matala ja kasvaa leveyssuuntaan. :D Muistuttaa pontsaipuuta. ;) Mitään siinä ei näy eikä kuulu, ravittiin on kasvanut muutama palko sinne tänne..mutta on se vaan niin ruma kasvi. ;) Kivat nagan alut appiukko on saanut kasvamaan myös, voi kunpa ne tuottaisikin jotain myös.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.