Rocoto Riesen maistelussa

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Eipä tullut jättikokoisia vielä Rieseneistä maitopurkissa, mutta ensimmäiset kypsyivät tuossa viikolla ja pari ehdimme syödäkin ennen kuin havahduin ottamaan kuvan. Ikkunalaudalla se on kasvatellut useita mukavan kokoisia palleroita, suurimmat viisisenttisiä. Parvekkeella isommassa ruukussa sato on huomattavasti runsaampi, mutta ei sielläkään hedelmien koko ole kasvanut.

Mietoja ovat, miedoimpia kasvattamistani rocotoista. Ei tuosta ollut paljoa pihvin maustamiseen, mutta salaatissa pilkottuna se sai aikaan varsin mukavan maun ja pehmeän, täyteläisen "poltteen" ja jäätelöön sopii kuin lusikka suuhun. Kunpa kasvaisivat isommiksi, niin pääsisi näitä täyttämään.

6 kommenttia:

Bluesman kirjoitti...

Aika pienessä multamäärässä tuottaa. Olosuhteet ja ravinteet kohdallaan. Omani ovat kasvihuoneen ulkopuolella kuplamuovilla peitettynä. Likosivat kaatosateessa ja ravinteet huuhtoutuivat varmaan samaan syssyyn.
Olisin ihan odottanut Riesenistä tulisuutta. Omissani on vasta pieniä podeja, mutta odotellaan.
Tosiaan, vasta toukokuu.

Chilivaari kirjoitti...

Saattaahan tuossa olla "ensimmäisen podin syndrooma" mukana, vaikka niitä jo pari syötiinkin. Aivan ensimmäisten maistiaisten mukaan ei koko satoa pidä tuomita, sillä maku saattaa terästyä huomattavastikin, kun niitä kasvaa lisää. Maistellaan lisää.

Anonymous kirjoitti...

Miten ihmeessä saat chilisi tuottamaan hedelmää ja hedelmät kypsymään noin älyttömän nopeasti? Mulla Aji Browneissa palkoja jo kymmenkunta, edelleen vihreitä.

Kuinka paljon lajikkeella on merkitystä? Mulla Bolivian rainbow, Spagna, Lemon Drop, Peperonchino, Champion. Taimet isoja, jnkin verran kukkia muttei just muuta.

Ikkunalaudoilla, toinen etelään, toinen pohjoiseen. Ulos eivät raukat pääse.

Chilivaari kirjoitti...

Eihän tuo nyt nopea ole, pubeksi ehkä sentään.
Nuo on idätetty jo ennen joulua, joten ikää on 5 kuukautta. Neljässä olen saanut monistakin chileistä ensimmäiset kypsät.

Lajike vaikuttaa paljon, mutta kyllä hoidolla, pienilläkin virheillä voi viivyttää kasvua kuukausia. Semmoinenkin mitätön asia kuin kasvin kääntäminen valon suhteen ympäri, voi viivyttää kasvua kuukauden.

Ikkunalaudalla nuokin kasvavat. Eteläiseltä tulee kaikista satoa, mutta pohjoisella luultavasti hyvin harva menestyy tai ainakaan tuottaa chilejä.

Anonymous kirjoitti...

Kiitos edellisestä. Laitoin ekat siemenet 19.12 ja ekat sirkkalehdet nousi 26.12. Ekan kauden mokia varmaan. Joudun siirtelemään taimia jotta saan tuuletettua. Pitää osata olla kääntelemättä ikkunalaudalla.

Chilivaari kirjoitti...

Älä ota kääntelemisen haitallisuutta ihan täytenä totena. Olen todentanut sen parilla pubescensilla, mutta luultavasti ainakin annuumit sietävät vaikka minkälaista kohtelua, kunhan ruokaa ja valoa saavat. Baccatumeista ja chinenseistä ei ole varmoja havaintoja.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.