Rocoto kukkii tammikuussa

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Niinhän siinä kävi, että Rocoto Riesen ehti ensimmäisenä kukkaan - tammikuussa. Se on vain 15 cm korkea, haaroittumisensa alussa ja 2 ½ kuukautta on kulunut taimelle tulosta.

Huomenna, edelleen tammikuussa aukaisee Rocoto Red Peruvian ainakin kolme kukkaa, siitä on varmat merkit. Nuput ovat jo auki päästään sen verran kuin tämä Riesen eilen. Otetaan nyt aivan rauhallisesti. Viime keväänä sillä kesti kuukauden ennen kuin kukat alkoivat kehittyä hedelmiksi ja nyt on vielä talvi, valoa kovin vähän. Pitäähän noiden oksien vahvistua kestämään hedelmien paino.

Realisti minussa sanoo, että ollaan aivan liian varhain liikkeellä. Ongelmia tulee ikkunalle mahtumisen kanssa seuraavan kolmen kuukauden aikana. Mutta onhan tuollainen kukka olohuoneessa keskellä talvea melkoinen ilopilleri.

Lisäys 31.1.
Kuten eilen ennustin, Red Peruvian ehti myös tammikuussa kukkaan ja avasi kokonaista 7 kukkaa kerralla. Sehän on nyt 25 cm korkea ja vaakasuorilla oksilla leveyttä on 50 cm. Leikkelin jo oksien kärkiä, jos se vaikka auttaisi kukintaa ja mahtuu ikkunalle jotakin muutakin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.