Syksy saapuu puutarhaan

tiistai 16. elokuuta 2011

Aivan yllättäen puutarhaan maahan istutetut chilit alkoivat kellastuttaa lehtiään.
Aitakasvini Inca Red Drop (C. baccatum):
Hellekauden jälkeen seuranneet kylmät yöt voisi olla syy. Eihän täällä pakkasta ollut, mutta viidessä asteessa kävi jonakin yönä. Lisäksi täällä on ollut todella kuiva kesä. Sateet ovat kiertäneet meidät ja kun nuo kasvavat soraharjun kupeessa hiekkamaassa, kuivumistakin on voinut tapahtua. Kaivoin lauantaina noista yhden ylös ja laitoin pieneen ruukkuun sisälle siirtoa odottelemaan. Se pudotti tänään melkein kaikki isommat lehtensä keltaisina. Myös Aji Cristal kellastuu. Rocotot sentään pitävät värinsä ja kasvavat edelleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itselläni huomannut saman ongelman. Toinen Turbo pubeistani loistaa vihreydellään kauniisti, mutta muut chilit ovat menettäneet lehtiä ja kellertyneet. Sisällä kasvaneet chilit ovat myös komean vihreitä. En tiedä olisiko syynä tänävuonna hyvin korkeat UV-arvot?

Chilivaari kirjoitti...

Kyllä UV olisi vaikuttanut jo aikaisemmin, ovathan nuo olleet ulkona jo kuukausia. Syksy tulee.

Minä epäilen kuivuuden vaikuttaneen kylmän yön lisäksi. Kun nostin yhden ylös, juuret olivat rutikuivassa maassa, joka irtosi niistä heiluttelemalla. Tässä maastossa ei ole saven hiventäkään pidättämässä satunnaista sadetta. Ei ne silti lehtiään roikotelleet.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.