Chilifestari taas Tampereella viikonvaihteessa

torstai 15. elokuuta 2013

Vuosittainen perinnetapahtuma Chilifest Finland vetää taas ensi viikonvaihteessa chilin ystäviä joukolla Tampereelle 16-18.8.

Tapahtuman kartta Tampereen Keskustorilta. Chilitarvikkeita, kastikkeita, tuoreita chilejä, ruokaa, chilijäätelöä ja musiikkia on tarjolla runsaasti.

Jonkinmoinen aikataulu tapahtumille.

Edelliskesäisiä juttujani tapahtumasta, mistä selviää, että sekä chilejä että väkeä oli paljon.

Sinne siis mukaan!


Jatkoa 17.8. aamulla
Perjantai-illan tutustumiskierroksen jälkeen haluaisin mainita pari paikallista erikoisuutta, turisteille eksotiikkaa.

Musta makkara chilillä maustettuna (savu-jalapeño) ja makea "hillo" tarjotaan perinteisesti voipaperista syötäväksi. Neljällä eurolla saa ihan reilun annoksen pienehköön nälkään. Maku on kiinnostava, eikä kovin tulinen, mutta perinteinen puolukkahillo on kyllä enemmän minun makuuni lisukkeena.

Tampereen paahtimon chilikahvi tuli jo aamukahvilla maistelluksi. Chilinä on luomukahvin joukkoon lisätty Piri Piriä. Erikoisuutena ihan kiinnostava, mutta kumpikaan, kahvi tai chili ei aivan iskenyt minun makuhermoihini täysillä. Sain lähtemättömän chilikahvi-kokemuksen muutama vuosi sitten, kun jauhoin kahvimyllyllä chilejä ja jatkoin seuraavana päivänä hieman huonosti puhdistetulla myllyllä kahvipapujen jauhamista. Se oli tyrmäävän hyvä aamuherätys, mutta ei ole toistettavissa.

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ollapa tällainen tapahtuma edes pienemmässä mittakaavassa pääkaupunkiseudulla. Vai onko sellainen ja mennyt itseltä ohi?

ChIlIDoG kirjoitti...

Täältä tampereelle yli 600km :(. Toi chilimustamakkara ois kyllä maistettava. Täällä löytää kaupasta pelkkää Tapolaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Tahdon heittää eriävän mielipiteen.

Tampereen paahtimon Peri Peri Chili on aivan loistavaa, mun ehdoton suosikkikahvi. Oon hirvittävän hidas juomaan kahvia ja haluan aina ison mukin, joten osa kahvista ehtii aina jäähtyä. Mun kapsaisiinitoleranssi on aika alhainen, joten tää kahvi todellakin polttelee ja pahasti, kupin lopussa suu on niin tulessa, ettei sillä oikein ole enää väliä onko kahvi kylmää vai kuumaa, koska se joka tapauksessa tuntuu suussa polttavan kuumalta. Lisäksi Peri Peri Chili onnistuu aina, oon jotenkin tosi surkea keittämään kahvia, teen siitä usein pahaa (vaikka teen kahvin aina laadukkaasta ja tuoreesta höystöstä, puhtailla ja laadukkailla välineillä), tätä kahvia en kuitenkaan ole koskaan onnistunut pilaamaan!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.