Postia Kiinasta

perjantai 23. elokuuta 2013


Tänään se tuli. Heinäkuun 11. tilaamani nappiparistot saapuivat. Tilasin Kiinasta kymmenen paketin, kun sain halvemmalla kuin kotimaasta yhden. Ovat näköjään laittaneet postiin heti seuraavana päivänä. Postimaksu minua vähän ihmetyttää. Sponsoroiko Kiinan valtio ulkomaankauppaa, vai mistä on kyse?

Meidän postissa pelkkä kuplakuori olisi maksanut enemmän kuin tämä koko ostos postimaksuineen. Visalasku tuli juuri ja syyskuussa on maksettava 1,47€.

Tilasin tavaran Hongkongilaisesta nettikaupasta, mutta manner-Kiinasta tuo näkyy lähteneen. Kuoressa oli kaikenlaisia lappusia, mutta tämä nauratti eniten. Lentopostiko tuli puolessatoista kuukaudessa? Paristot olivat mittarin mukaan tuoreita, mutta fyysiset mitat olivat vain vähän sinne päin. Mahtuivat kuitenkin paikalleen. Pakkauksessa oli lueteltu suuri joukko eri numeroisia nappiparistoja, joita nämä korvaavat.

Syttyikö valo? No ei. Vika saattaa olla muualla, ledeissä, kytkimessä, johdotuksessa. Halpa, mikä halpa, mutta suurennuslasi toimii edelleen moitteettomasti.

Kaduttaako? No ei, postinkulkua ja hintaa tällä erityisesti testasin. Tästähän riittää pattereita muihinkin laitteisiin. Kuten jo alun perin totesin, pattereiden loppuessa on parasta ostaa koko luuppi uudestaan. Neljällä eurolla.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinasta tilatessa toimitusaika kyllä vaihtelee aika suuresti. Nopeimmillaan on itselle tullut ebaysta noin viikossa, hitaimmillaan reilussa kuukaudessa. Toimitusaikaan taitaa vaikuttaa lähetyspaikan sijainti - nettikaupan myötä lähtevien toimitusten määrä on ns. karannut käsistä ja jossain hiljaisemmassa keskuksessa toimitukset kulkevat läpi nopeammin. Logistiikka-automaation taso on vielä aika matala.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.