Peruvian kurkottaa kohti valoa

maanantai 1. helmikuuta 2010

Tämä Rocoto Red Peruvian, jonka toisen taimen latvomisesta kerroin kolme viikkoa sitten, pääsi vasta eilen taimiruukusta maitopurkkiin. Vaikka valo tähän asti on tullut suoraan ylhäältä taimilaatikossani, se on vetänyt lehtien painosta itsensä vinoon. Otsikko on siis harhaan johtava. Se oli vinossa jo ennen taivaalle ilmestynyttä valoa.
Tuo on luultavasti rocoton tapa haarautua luonnollisesti. Kun latva ei enää osoita ylös, uusia haaroja alkaa muodostua lehtihankoihin ja ne suuntautuvat taas ylös. Tuo on vanha puutarhurien käyttämä keino. Taivuttamalla latva sivulle tai alas saadaan uutta versoa alemmaksi runkoon.

Sekä aikaisemmin latvottu että tämä itsekseen kasvanut ovat nyt puolentoista kuukauden iässä saman kokoisia, n. 15 cm korkeita ja 30 leveitä. Tämä sai nyt pari lusikallista, ehkä neljännesdesin kanankakkaa ruukkunsa pohjalle, kuten myös Rocoto Riesen, jonka eilen vaihdoin isompaan ruukkuun. Jos mahdun kasvattelemaan kaksi kappaletta kumpaakin, voin tehdä vertailevaa tutkimusta lannoituksen vaikutuksesta. Aikaisempina kesinä siitä on seurannut melkoinen lisäys kasvussa chinenselle ja C. sp:lle, mutta pubescenseilla asia voi olla toisin.

2 kommenttia:

st8 kirjoitti...

Pistin omille short yellow tabascoille maitopurkin pohjalle kanankakka+altakastelumulta+kananmunankuori -sekotusta. Mietin vain että onko tärkeää kuinka paljon kanankakkaa ja munankuorta heittää sinne pohjalle? Yhestä kuoresta pistin neljälle taimelle.

Chilivaari kirjoitti...

Eipä sitä kuorta varmaan liikaa tullut, sillä se liukenee hyvin hitaasti. KananP:n määrä vaihtelee eri ohjeissa suuresti, lusikallisesta kupilliseen. Kaikki eivät taida kaivata lainkaan typpilisää, vaan se haittaa hedelmien muodostumista. Tietäisi vain mitkä sietävät, mitkä eivät.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.