Rocoto Riesen (Grande) vielä kerran

tiistai 2. marraskuuta 2010

Kisa on käyty. Roikottelin kypsää Rieseniä kuukauden oksallaan siltä varalta, että olisi tarvittu jotakin kuvatodistetta sen olemassaolosta. Se ehti jo hieman kuivumaankin. Painosta on varmaan haihtunut osa, mutta muhkea se on edelleen.

Kuudenneksi ne minut kisassa pudottivat. Viime hetkillä rynnivät germaanit ohi. Mitalisijat sentään menivät reiluilla eroilla sentin välein.

Jos useampia kasvatuksiani olisi hyväksytty (vaikkapa adoptoimalla ne muiden kasveiksi), olisi niillä selvinnyt myös sijoille 12-13 ainakin kolmella eri Riesenillä sekä kahdenkymmenen paikkeille olisi yltänyt jo kymmenkunta punaista hedelmää, sekä Rocoto Riesen että Red Peruvian. Ei se nyt niin vaikeaa ole!

Parvekkeelta korjasin loppusadon Rocoto Riesenistä tänään - marraskuussa. Suurimmat olivat täälläkin 18 cm ympärysmitaltaan, vaikka pienessä ruukussa ja melko heikolla hoidolla olivat. Siemeniä en edes kerännyt, sillä tuo on jo saanut maistaa pakkasia. Sen sijaan kellarikerroksen varastoon siirretystä kisakasvista sain itävää siementä ainakin yhdestä yli 20 cm kokoisesta. Toisesta pienemmästä otetut siemenet taas eivät itäneet yksikään. Taitaa olla kiinni siitä, missä vaiheessa ne ovat saaneet kylmää. Tuossa isoimmassa oli paljon siemeniä ja koeidätys on menossa.

Kisassa muuten kotimaamme Suomi menestyi aivan loistavalla tavalla. Vaikka kärkisijat nyt menivätkin ohi, kun viimeistely puuttui, kylmä syksy yllätti. Tuloslista kertoo, että saksalaisia oli 14 mukana, mutta pieni Suomi pinni toiseksi yhdellätoista kisatuloksella. Nollia en tietenkään laskenut.

3 kommenttia:

Happara kirjoitti...

Mitenkäs niille Riesenin siemenille kävi? Itivätkö lainkaan?

Ei sillä, että olisin niistä ollenkaan kiinnostunut... :-P

Muuten jostain syystä Firefoxilla (3.6.12, W7) kommentin lähetys blogiin ei onnistu tai sitten en vain osaa ;-)

Chilivaari kirjoitti...

Itivät vaihtelevasti. Ilmeisesti se vaikuttaa, missä vaiheessa saivat kylmää tai miten hyvin olivat peitettynä pakkasyönä. Olen kerännyt niitä eri aikaan kypsyneistä. Jotkut erät itävät 100%, toiset eivät lainkaan. Tuon suurimman siemenistä iti koeidätyksessä 2/3. Jatko on turvattu.

Samaisella Firefoxilla kirjoittelen tätä.

Happara kirjoitti...

Ihmetellen olen seurannut omia market-Habanerojani, jotka eteläisellä ikkunalla luonnonvalossa viileässä (n. +10-18) vääntävät edelleenkin podeja. Pitää huumorin vuoksi kerätä podien ruumiinavauksista mahdollisesti löytyviä siemeniä, itävätkö tuossa lämpötilassa kukkineet ollenkaan. Veikkaan kyllä, että kaikki siemenet lienevät surkastuneita.

Itselläni ovat koeidätykset vielä tekemättä, tosin lajikkeetkaan eivät ole mitään kummoisia. Viime keväänä luulin, että omat chilisiemeneni itävät onnettoman huonolla prosentilla, vaan sitten itivätkin lähäs 100%. Siinä sitten alkuja jaettiin joka puolelle... Tänä vuonna pitää olla viisaampi.

Jostain syystä Ubuntu+FF pelaa sitten ihan moitteetta, pitää tarkastella, mikä asetus winkkukoneessani on vinossa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.