Vihdoinkin löytyi Aji Chanca?

tiistai 23. marraskuuta 2010

Mukavaa nähdä tuoretta kypsyvää chiliä ikkunallaan vielä marraskuun lopulla. Tämä on se onneton toukokuun lopun idätyserä, jolla yritin tutkia, mitä Aji Chanca (C.baccatum) siemenpussit pitävät sisällään. Historiaa voit lukea syyskuun lopun blogimerkinnästä.

Ensimmäiset tästä 8 chilin erästä kypsyivät jo syyskuussa ja olivat ilmeisiä Championeja. Nyt vihdoin näyttää oikealta.
Nämä ovat pitkulaisia, varsinkin nuo taustalla olevat raakileet, vain 2-3 cm pitkiä paksulihaisia pötkylöitä ja potkua on huomattavan paljon baccatumiksi, mutta  makua on myös. Hyvältä tuntuu.

Kaikkiaan 8 tainta siis kasvatin. Vuoden -09 siemenpussista kasvoi 3 Championia ja yksi vielä odottelee. Viime vuonna siitä kasvoi Aji Amarillo. Tämän vuoden siemenpussista sain 2 tuon Aji Chancan näköistä, yhden CGN 16972:a muistuttavan ja yksi sielläkin odottelee. Kesällä siitä kasvoi myös ilmeinen CGN 16972 eli PI 263258, intialainen baccatum. Pahasti siis John the Chillimanilla ovat menneet siemenet sekaisin. Ainakin neljää erilaista chiliä kasvoi Aji Chancan pusseista, baccatumeja sentään kaikki. Tuossa kuvassa taustalla on Championeja, etualalla todennäköinen CGN ja ylhäällä loisteputki, jota kohti nuo kurkottavat.

Varmuuteenhan näistä lajikkeista ei pääse kuin tilaamalla uudet siemenet ja vertailemalla niitä näihin. En taida ryhtyä siihen, vaan kasvattelen näitä hieman epävarmoja tunnistuksia.

2 kommenttia:

Sorrii kirjoitti...

Onko sulla nuo loisteputket ihan ikkunan päällä, vaiko lähempänä kasveja? Eteläikkuna?

Chilivaari kirjoitti...

Nehän näkyykin tuossa toisessa kuvassa. Ovat kiinteästi ikkunan päällä ja verholauta edessä estämässä huoneeseen säteilyä. Eteläikkuna kyllä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.