Eipä loput terävät joulumausteet meiltä!

maanantai 20. joulukuuta 2010

Rocoto Peru teki sen taas, aloitti satonsa keskitalvella. Syksyllä keräsin ulkona kaikki kypsät pois ja raakileetkin menivät oksia leikatessa. Nyt se on taas täydessä iskussa kylmässä varastohuoneessa kahden 36W loisteputken ja vähäisen ulkovalon voimin.

Habanero on amppelissaan makuuhuoneen eteläikkunalla yhden loisteputken alla. Siinä on kymmenittäin reilun kokoisia makupommeja, raakileitakin vielä, vaikka uusia ei ole kehittynyt muutamaan viikkoon. Kukkii kyllä innokkaasti. Kuvaan valitsin tämän alaoksan, jotta sain myös talvimaiseman mukaan. Olohuoneen ikkunalla on myös paljon punaista, marraskuun lopulla raportoimiani baccoja ja rocotoja.

Jotain on opittu? Tuskin sentään, tässä vain kävi nyt näin, että vielä jouluna on kypsiä chilejä ihan valittavaksi asti. Ei tämä ainakaan suunniteltua ollut. Ai niin, ihan oli unohtua. Eteisen pohjoisikkunalla on pikkuinen Chinese Pot Chilli punaisenaan pikku pippureita. Kukinnan se lopetti kuukausi sitten ja viimeiset chilit ovat jääneet tosi pieniksi, mutta niitä on paljon. Se on tosi jouluinen ilmestys.

2 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Täytyy kyllä taas ihailla oikein ääneen Vaarin kuvaustaitoja. Kerrassaan upeita otoksia taas nämäkin.

Omia pikkutaimia kasvatellessa ja satoa odotellessa on tyytyminen näihin välillisiin värinautintoihin. :)

Chilivaari kirjoitti...

Kiitos kommentista.
Joskus minusta itsestänikin tuntuu, että kasvatan chilejä vain kuvaustarkoituksiin...

Viime päivät on kuitenkin mennyt jauheiden pakkaamiseen joululahjasirottimiin ja paketteihin. Bhutöljyä on myös, kokonainen Bhut Jolokia öljyssä kaatonokallisessa pullossa. Hyvää makua on ilo levitellä ja saavatpahan lahjoja, joita ei muualta voisi saada.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.