Lahjajasiemeniä tarjolla!

lauantai 18. joulukuuta 2010

Pidätkö yllätyspussukoista? Minä en.
Olen niitä yrittänyt tunnistaa viime aikoina aivan riittävästi. Nyt haluaisin kasvattaa vain siemeniä, joista tulee tiettyä, tunnettua lajiketta. Niinpä lahjoitan nämä pois.

Joulun kunniaksi lahjon innokkaita lukijoitani, varsinkin chiliharrastusta aloittelevia tai muuten arvailuun halukkaita. Minulla on 2 Fataliin tilaajalahjana tullutta yllätyspussia, jotka lahjoitan ensimmäisille nimensä ja osoitteensa sähköpostiini lähettäneille. Sähköpostiosoitehan löytyy tuolta sivupalkin profiilista. Seuraavat kymmenen saavat oman yllätyspussukkani, jossa on vuosien varrella kasvattamieni lajikkeiden siemeniä, annuumeita, baccoja, chinensejä, pubeja tarkemmin nimeämättä. Sen voin luvata, että kaikista on joku maininta blogissani tai sitä edeltävillä päiväkirjasivuilla Chilifoorumilla. Ne on siis mahdollista tunnistaa.

Cajamarca on jo itänyt!
Jotain kummallista on tapahtunut. Ei mennyt kahtakaan vuorokautta, kun Cajamarcan siemenistä, kaikista kolmesta on putkahtanut itu näkyville. Olen joskus saanut itämisen aikaan jopa alle puolen vuorokauden, mutta silloin siemen oli viallinen, valmiiksi halki. Nuo näyttävät ehjiltä. Sitä paitsi myös 1 Belize Red on itänyt. Ehkä nyt oli vain suosiollinen aika.

Lisäys seuraavana päivänä:
Yllätyspussukat on jaettu ja lähtevät joulupostin sekaan seikkailemaan.

3 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Itselle kanssa kertynyt noita ylläripussukoita ja en kanssa niistä pidä. Haluan tietää mitä kasvatan. En tiedä onko Fataliilta joskus menneet siemenet sekaisin ja halu on niistä päästä eroon vai mikä idea niitä on yllätyksenä jakaa?

Chilivaari kirjoitti...

Se tavallaan lukee tuossa pussin päällä.
Hänelle on kertynyt yli 2500 lajikkeen siemeniä, eikä niistä sataakaan ole valittu myyntiluetteloon. Muistakin pitää päätä eroon. Siellä voi olla hyvin kummallisia lajikkeita, vaikka minulle sattui eniten tavallisimpia, Cristalia ja Championia, kun pari pussia kasvattelin. Yhteen pubescensiin miellyin, mutta en vieläkään tiedä, mikä se on. Kutsun sitä toistaiseksi M2, eli toisena itänyt musta siemen.

Happara kirjoitti...

Terhakoita ovat olleet siemenet, kiitoksia kovasti vielä kerran!

Ylläreistä 6/8 tunkee itua vajaan 6vrk jälkeen, Rocoto Riesen tehnyt sekin 2/5 (taitaa kolmaskin olla työntämässä kieltään pihalle). Hyvin itivät pienen kylmäkäsittelyn jälkeenkin :-)

Pitänee houkutella loppuja Rocotoja vielä laittamalla lauttalaatikko leivinuunin päälle hieman lämpimämpään...

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.