11.11.11. klo 11.11

perjantai 11. marraskuuta 2011

Merkillinen päivä, päiväys lähinnä. Päivässä sinänsä ei ole sen kummempaa.
Valotestini keskittyy nyt pimeät kuukaudet siihen, saadaanko sisään tuoduista taimista satoa silloinkin, kun lähdetään nollatilanteesta: juuret putsataan ja leikataan, runko lyhennetään ja kesän aikana muodostuneet kukat ja raakileet poistetaan.

Testikasvini eivät vielä kerro ratkaisua. Kukkia on, mutta raakileiden pysyvyys puuttuu. Yllätys tuli takavasemmalta, viidakon kätköistä, puskista:
Syyskuun 19. maasta nostettu Aji Cristal (C. baccatum) on toisten takana aloittanut chilien kasvattelun. Tämä nelivuotias juurakko on päivänvalon puolella 10.000 luksin valon alueella, mutta aika tavalla muiden varjostama. Sekin näkyy sille riittävän.

Toinenkin yllättäjä löytyi: Habanero (C. chinenense)
Se on parvekkeelta siirretty nelivuotias amppelikasvi, jonka vain leikkasin matalaksi ja lisäsin vähän multaa pohjalle. Tämä ei kokenut niin rajua saneerausta kuin muut, eikä tuo siksi ole niin suuri yllätys. Satokausi vain jatkuu lamppujen loisteessa ja lämpimässä. Varsinaisten testikasvien onnistumista odotellaan. Kunhan ne ovat saaneet juurensa kuntoon, kukkienkin pitäisi vähitellen pysyä ja kehittyä pikku pallukoiksi.

3 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Tässä joutuu itsekin pohtimaan lisävalaistuksen tarvetta. Tuli ostettua motonetistä työkäyttöön valaisin jossa on 60w edestä ESLejä, sillähän voisi kätevästi valaista yhden tai kaksi puskaa.

http://juhansahko.net/verkkokauppa/product_details.php?p=9

Chilivaari kirjoitti...

Eiköhän sillä muutamaan puskaan saisi satoakin, kunhan löytää oikeat lajikkeet. Niiden tarpeet saattavat olla aika erilaisia.

Saahan tuon valaisimen irti jalastaan ja riippumaan chilien päälle? Aika pieniä lamppuja ovat laittaneet sisään, mutta ei taida mahtua vaihtamaan isompiin, kun niitä alkaa saada kohtuullisiin hintoihin jopa satawattisia, kuten Herpiili kertoi.

Tarina kirjoitti...

Nyt se intian tuliais chili on kypsytellyt pienen chilin.
Intian ihimeen kuva on viimeisemmässä postauksessani. Toivoisin, että ennättäisit käydä kuvaa katsomassa, jos vaikka osaisit sanoa ihimeelle oikean nimen.
Iloista iltaa ja jänskättävää luxtestin jatkoa!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.