Puusta pudonneet

perjantai 25. marraskuuta 2011


Nämä rocotot jäivät kyljestään vaaleiksi, kuivuttivat vartensa ja putosivat pöydälle tai lattialle. Lokakuun alussa sisään tuotaessa nuo olivat aivan pieniä raakileita ja ilmeisesti valo ei sisällä riittänyt kasvuun ja kypsymiseen. Joukossa on sekä Rieseneitä että Red Peruvianeita. Ne joutuivat kauaksi lampuista ja ikkunavalokin hiipui marraskuun tullessa.

Tämä kuva on kolmen viikon takaa, jolloin ulkona jo isoiksi kasvaneet kypsyivät. Kasvoivathan nekin mittaa muutaman sentin vielä sisällä lämpimässä, mutta suurin kasvu oli jo takana, kun ne tuotiin ulkoa. Itsekseen puusta pudonneiden en usko kypsyvän syötäviksi, vaan vaaleat osat kovettuvat tai alkavat tummua ja pehmetä. Onneksi oksilla kypsyneitä satagrammaisia mötkäleitä on vielä jääkaapissa ja täytettyä rocotoa on taas ruokalistalla viikonvaihteessa. Red Peruvian tuotti tänä vuonna enemmän satoa ja hitusen isompiakin kuin Riesen.

1 kommenttia:

Karolina kirjoitti...

Hei kaikki Puutarha Ystävät!
Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

Hienoja kuvia!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.