Rocoto Santa Natalia

torstai 7. marraskuuta 2013

Suoraan sanottuna alkoi ärsyttää tuo pornopunainen kuva blogin etusivulla niin, että oli pakko keksiä jotakin vihreää tilalle. Ensi kauden ensimmäiset taimet tulivat sopivasti sirkkalehdille idätyslautalla ja laitoin ne tänään ruukkuihin multaan.

Rocoto Santa Natalia (C. pubescens)   

Turkulainen chilibloggari Caj Koskinen sai viime kesänä tuliaisina Perusta chilejä, joista hän perkasi siemenet ja jakoi niitä halukkaille. Minäkin sain Aji Amarilloa, Charapitaa ja tähän asti nimetöntä rocotoa. Perulaisia rocotoja on siemenkaupoissa jo lukuisia, joten erottuvan nimen keksiminen oli hankalaa. Perussahan ne nimetään, jos ollenkaan nimetään, paikkakunnan mukaan. USDA:n siemenpankin keräilijät ovat nimenneet niitä jopa sen torin mukaan, mistä ne on ostettu. Samaa metodia Caidekin käytti ja sai selville myyntipaikan. Santa Natalia on katu Limassa, Perun pääkaupungissa ja sieltä kaupasta rocoto kulkeutui Suomeen.

Tämä on Caiden kuvan mukaan iso, kuhmurainen, punainen ja hyvin tulinen rocoto. Saapa nähdä, viihtyykö aito perulainen Suomessa. Siemenkaupoissa myytävät ovat yleensä jo useita sukupolvia kasvaneet länsimaisissa kasvihuoneissa tai puutarhoissa, tämä Santa Natalia ei. Myös aito Aji Amarillo iti hyvin ja taidan antaa senkin kasvaa. On minulla parille taimelle valoa synkimmän ajan ohi.

1 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Saa tosiaan jännittää mitä sieltä kasvaa ja miten kasvaa, jos kasvaa :)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.