Värien taisto - eroja alkaa muodostua

tiistai 26. marraskuuta 2013

Led-valojen testi on kohta puolitoista kuukautta ollut käynnissä ja pieniä eroja kasvussa alkaa näkyä. Kuvasin vaihteeksi kaikki samassa valossa ja samoilla asetuksilla ja tein baccatum-osaston kuvista koosteen:

Järjestys on sama kuin "ratajärjestyksessä" omissa loosheissaan. Nyt punainenkin sai jonkin aikaa valkoista valoa ja sekin voi vaikuttaa myöhemmin tulokseen. Ryppyisyys on jonkin verran hävinnyt. Ilman kosteus ei ole noussut, mutta ehkä nuo ovat tottuneet.

Valkoinen on lievästi kookkain, akvaariovalo peesaa perässä. Energiansäästölampulla kasvaa suurimmat lehdet, vaikka ne eivät sivukuvassa oikein erotukaan. Punainen on noin kymmensenttinen, valkoinen 16 cm. Nuo baccatumithan on nyt leikattu latvasta ja samalla ne alkoivat kasvattaa versoja alas runkoon. Selvää haarautumista latvassa ei vielä ole näkyvissä.

Leikkauksen jälkeen aloin ihmetellä valkoisen kasvua. Se oli silloin 10 cm korkea. Seuraavina öinä se venyi viisitoistasenttiseksi, vaikka latvassa ei kasvanut mikään. Chilit venyvät myös latvan alapuolelta. Ainakin ylin lehtiväli kasvoi useita senttejä, kenties alemmatkin vähän. Olisi pitänyt ottaa tuollaisia sivukuvia, että sen voisi todentaa, mutta niin sen täytyi tapahtua.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jostain syystä tuo niinsanottu grow onkin kukituslamppu ja oikea grow sisältää enemmän sinistä. Ostin viime vuonna pari punaista enemmän sisältävää ja pari sinistä enemmän sisältävää spottia sielt Ledfinlandilta. Hamppuhöpöstä valittämättä ei chileillä pitäisi näissä lampuissa olla suurta eroa kasvussa.
Mutta tuo valkoisen ledin parempi kasvu on merkittävää. Taidan tilailla niitä jatkossa. Chilikallu.

Anonyymi kirjoitti...

Voisi olla mielenkiintoista jos punnitsisit tai muuten arvioisit biomassan testin päätyttyä. Näyttäisi tuo akvaariolampun alla ollut olevan kaikista tuuhein.

- Tero

Chilivaari kirjoitti...

Joo, aika eri tavoilla kasvavat, vaikka ovat saman chilin siemenistä kaikki kasvaneet. Valolla on merkitystä.
Ensimmäisessä valotestissäni punnitsin niitä lopuksi, mutta paino osoittautui kyllä olevan suoraan suhteessa pituuteen. Sitä paitsi, juurien puhtaaksi peseminen oli aika hankalaa, enkä näitäkään aio katkoa, vaan kasvattaa kesään. Jos nuo mahtuvat karsinoissaan kasvamaan, ajattelin katsoa tilanteen kukintaan ja satokauteen asti, siis vielä kuukausia.

Chinense Rocatot siinä astioiden toisessa päässä ovat vielä matalia, mutta levein niistäkin on esl:n alla kasvanut ja pienin punainen.

Jukka *Chilitunari* kirjoitti...

Useampia harrastelijatestejä Ruotsista.
http://www.shaggkvist.se/english/
=> The Lighting Test

Chilivaari kirjoitti...

Kovin on samanlaiset mietteet lahden tuollakin puolella.

PP kirjoitti...

Olipa iso ero halvan ESLin ja keinotekoisen kasviledin välillä. Kuinkahan kauan kestää, että joku ymmärtää totuuden ja alkaa kaupata ja mainostaa valkoisia ledejä kasvivaloina.

Jukka *Chilitunari* kirjoitti...

Tregrenin (Indoor garden) Geniessä on valkoiset ledivalot kohtuullisella cri:llä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.