9 wattia riittää chilien kasvuun

torstai 29. tammikuuta 2015

Nämä Sugar Rushit ja Aji Amarillo jäivät "vahingossa" kasvamaan, kun siirsin siementen itävyystestissä syntyneet taimet pois lautalta, enkä raaskinut heittää niitä roskiin. Noiden repimiskuvia ja tomeran pikkutaimen kuvaa käytin myöhemmin idätyslautan esittelyssä. Ne kuvat on otettu 5.12. Tuo spottivalo on näiden taimien ainoa valo, ikkunasta ei tähän pöydälle osu juuri mitään.

Taimet ovat ensi viikolla kahden kuukauden ikäisiä ja korkeutta niillä on nyt 20 cm, taustan Amarillolla vähän enemmän. Kiinalainen ledispotti on valotestissäni käytetty akvaariovalo, joka kuluttaa sähköä vain 9 wattia, vaikka nimellisteho onkin 27W.

Ledispotteja minulla on 6 kappaletta ja tällä viikolla ensimmäinen sanoi sopimuksen irti, lakkasi vain valaisemasta. Niillä on ikää vasta toista vuotta ja enintään 7000 tuntia olen sitä voinut polttaa. Se on kaukana luvatusta 50.000 tunnista, mutta enpä minä niihin lupauksiin uskonut.

Hyvin tuo alle kahdenkympin sinisävyinen valaisin kuitenkin nuo kolme taimea valaisee. Sugareita jätin kaksi kasvamaan, kun se on vielä niin tuore risteytys, että samasta siemenpaketista tuli sekä punaisia että keltaisia hedelmiä. Siemenet keräsin punaisista. Nyt näistä toisessa on jo aivan selviä kukkanuppuja, vaikka ikää on alle kaksi kuukautta ja huoneen lämpötilakin on ollut nippa nappa 20°, öisin vähemmän. Taitaa olla talvisatoa tulossa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.