Riskisijoitus paraatipaikalle

tiistai 5. toukokuuta 2015

Perinteisesti parvekkeen paras paikka on ollut tässä, eteläseinustalla, mutta jonkin verran pihakoivun aamupäivisin varjostamalla kulmapaikalla. Asiaan tietysti vaikuttaa myös parvekkeen isoin ruukku. Siitä on saatu isoja satoja lähes joka vuosi. Nyt paalupaikan sai täysin tuntematon risteytystuote. Se valtasi paikan reippaalla kasvullaan ja selvästi muita aikaisemmalla ja runsaammalla raakiletuotannolla. Riski se on siksi, että tuon mausta ei ole mitään havaintoa. Se voi olla mauton, kitkerä, tulinen tai vaikkapa herkullinen. Sen riskin nyt päätin ottaa.

F4-sukupolven risteytymä Starfish X Hot Tree Pepper (C. baccatum) tosiaan on jo toista metriä korkea, vaikka latvoja on leikelty ja sen satokausi on hyvällä alulla, vaikka se on ollut jo kuukauden parvekkeella pikku ruukussa. Kasvutapa ei ole Starfishin, jolla on tukeva suora runko eikä se haaraudu niin kuin tämä. Raakile kasvaa aluksi pystyyn Starfishin tapaan ja tuon kokoisena se vielä voisi olla kumpi tahansa vanhemmistaan.

Vähän myöhemmin se kuitenkin kallistuu ja muodostuu pitkulaiseksi. Uurteita tai muuta epätasaisuutta niissä on monissa, mutta melkein sileitä pitkulaisiakin löytyy.

Tuollaistakin muotoa esiintyy ja tämä ei kyllä muistuta kumpaakaan vanhemmista, vaan on selkeästi risteytys. Maku ja väri jää vielä arvoitukseksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.