Uusintakylvöä annuumeista

lauantai 16. toukokuuta 2015

Pieniähän nuo on tähän aikaan vuodesta, mutta kun edelliset eivät itäneet tai selvinneet taimivaiheesta, päätin vielä laittaa uusia kasvamaan. Huhtikuulla vasta varustelin lautan ja kolmisen viikkoa ovat olleet taimella nuo annuumit Jalapeño Numex Pinata ja Thai Hot Culinary, uusia tuttavuuksia molemmat. Uskon näistä tulevan vielä satoa elokuussa ja uskoni perustuu tähän esimerkkiin:

Pimiento de Padron (C. annuum) on kaksi kuukautta aikaisempaa idätyserää. Laitoin annuumit nyt itämään helmikuun puolivälissä ja nämä tulivat taimelle kuun lopulla. Padronit ovat nyt 50 cm korkeita, kun nuo uusioidätetyt ovat vasta 5 cm. Olen pitänyt näitä kolmea taimea litran jäätelörasiassa odottelemassa ulos pääsyä, mutta se näyttää siirtyvän, kun ilmat jatkuvat kylmänä. Ovat ne tuossa ahtaudessakin olohuoneen ikkunalaudalla  viihtyneet.

Viihtymisestä todistanee tämäkin kuva. Padroneissa on ollut jo pari viikkoa raakileita; ne aloittivat satokauden vähän yli kahden kuukauden iässä. Nyt tuon isomman voisi jo vaikka syödä, sillä nämä maistuvat vihreinä ja keskenkasvuisinakin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.