Indian PC-1 sisään talvehtimaan

perjantai 14. lokakuuta 2016

Pitkä viileä ja pilvinen kausi on edessä ja takanakin sitä on jo monta päivää. Aurinkoisena syyspäivänä 9.10. kuvasin parvekkeella kesän todellisen yllättäjän ja kestomausteen, Indian PC-1 annuumin.


Tämähän on talvehtinut yksilö ja ehkä siksi jäi tavallista matalammaksi. Siinä oli jo toukokuun alussa syötäviä vihreitä chilejä ja kesäkuussa lisäsin sille tuohon litran ruukkuun Epsom-suolaa, jonka jälkeen kukinta aivan villiintyi. Siitä syksyyn asti tässä on ollut perusmausteet kahden hengen perheelle ja vielä ylikin.

Syksyn tullessa irrottelin chilit oksiltaan. Ne lähtivät ihan käsin taittamalla ja kantaan jäi sen verran aukkoa, että en edes viillellyt noita ennen kuivuriin laittoa. Kuivuminen kesti tietysti vähän tavallista kauemmin, kun leikkauspintoja ei ollut ja parvekkeellakin oli viileää. Siemeniä keräsin vasta kuivista rusentamalla niitä hieman muovipussissa. Pohjalle tuli kasa siemeniä ja näyttävät nuo vielä itävänkin.

Vahvasti oksista leikellyn PC-1:n sijoitin juuriin koskematta eteisen pienelle pohjoisikkunalle, missä päivisin sille antaa valoa led-spotti. Jätin tuohon muutaman chilin lähiaikojen tarpeeseen, se kun on keittiön ovipielessä. Yllätyksekseni uutta kasvua alkoi ilmestyä heti ja latvassa näkyy muutama vihreä raakile ja niiden alla uutta kukintaa. Parvekkeella kukinta oli loppunut jo syyskuussa.

On aivan selvää, että osin kellastuneet lehdet putoilevat pois, mutta eiköhän sinne kasva uusia ja vihreämpiä, kunhan alan taas tuota lannoittaa. Edellisen lannoiteveden se on saanut elokuussa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.