Peru Rojo kypsyy vajaassa kahdessa kuukaudessa

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Rocoto Peru Rojo  (C. pubescens) on Jewen viime vuonna Perusta tuomia lajikkeita, jonka taimi meillä kukki ensimmäiseksi ja teki raakileita tammikuun lopulla. Niistä yksi kasvoi jonkin verran, muut putoilivat pois. Seitsemän viikon päästä tuo noin 4 cm leveä raakile alkoi punertaa.

Kypsymisnopeuteen saattaa olla syynsä. Rocotot kokivat ankaran ripsiäishyökkäyksen, kun en riittävän usein tarkastellut lehtien alapintoja. Pari viikkoa sitten vihdoin ruiskuttelin niitä, mutta paljon lehtiä putoili. Tuossakin on aivan kaljua oksaa näkyvissä. Raakileen kehittymisen aikana kasvua ei paljonkaan ole tapahtunut. Nyt sentään kasvaa tervettä lehteä oksien päihin taas.

Korkeutta ei ole tullut lisää, jotkut oksat sentään ovat kasvaneet pituutta ja sotkeutuneet vieressä oleviin rocotoihin entistä pahemmin.

Otin chilien valona olleen ledispotin pöydälle valaistakseni pimeänä päivänä ripsiäisten rocotoille tekemät vahingot. Altapäin lehdet ovat tosi pahan näköisiä ja nämä putoavat vielä pois.

Päälipuoleltakin syömisvahingot ovat sellaisia, että ne olisi pitänyt havaita ajat sitten.

2 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Kyllä nopeasti kypsyy Peru Rojo. Varmaankin lähes kaikki kasvin energia on nyt mennyt tuohon yhteen podiin.
Mielenkiinnolla odotan makuarviotasi. Omat olivat aika mietoja sekä maultaan että erityisesti poltteeltaan.

Chilivaari kirjoitti...

Joo, ei tuosta voi paljon oppia kesällä ulkona kasvatettaviin ottaa. Tuohan ei käyttänyt kasvamiseen paljonkaan aikaa, kun jäi noin pieneksi. Ja lämpötila oli koko ajan yli 20°. Muut perulaiset rocotot lopettivat vain kukkimisen, eikä uutta aaltoa ole vielä näkyvissä. Hyvä niin, odotellaan varsinaista kasvukautta.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.