Itämään, itämään

lauantai 1. joulukuuta 2018

Myönnetään, olen hätähousu, mutta eikös bloginpitäjän pidäkin varoitella vähän etukäteen. Nyt tuli sellainen olo, että pubescensit voisi jo laittaa lautalle ja siinä samalla meni muutama muukin tosi vanha siemen testi-idätykseen.


Pari rocotolajikettakin on vanhoja, mutta alaosan vaaleat siemenet ovat vuosilta 2008 ja 2009. Kymmenen vuotta vanhat siemenet eivät varmaan ole ihan priimakunnossa, mutta testataan. Idätyslautalla se käy helposti ja tuloksen näkee heti.

Kuinka ollakaan, hyllystä löytyi "ikivanha" idätysastia, se alkuperäinen vuodelta 2008. Styroksikin on sama, vain talouspaperi on päällystetty nyt kahvisuodattimella. Jos menetelmä ei ole vielä sinulle tuttu, suosittelen lukemaan päivitetyn selostukseni.

Kaipaatko chilinsiemeniä? Isoa sinistä kansiotani selaillessani putkahti mieleeni, että siellä on joitakin lajikkeita isoja pussukoita, joista riittäisi jaettavaa monellekin chiliharrastajalle. Joitakin on satoja, toisia vain kymmeniä, mutta niistäkin joutaisi suurin osa pois. Selailen vähän lisää ja kerron lähipäivinä, minne toiveita voi esittää. Jos suosio jonkin lajikkeen kohdalla ylittää varastoni, jaetaan järjestyksessä kunnes loppuvat. Viimeiset 5 pidän itselläni. Enempää en tarvitse. Yleensä idätän vain 3 siementä/lajike.

Yritän kunnioittaa siementen myyjiä, esimerkiksi Jarin/Jewen rocotojen siemeniä ei tule jakoon. Ne ovat hienoja lajikkeita, mutta ostakaa ne suoraan Perun kiertelijältä. Tänäänkin juuri nautimme parvekkeelta poimittua tuoretta Cuzcolaista rocotoa kanaruoan mausteena ja oli suorastaan täydellistä. Hienoja makuja.

4 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Ihana, etten ole ainoa hätähousu. Kauheasti tekisi mieli jo pistää muutamia paprikoita itämään, khih :D
Kiva idea pistää ylimääräiset siemenet jakoon :) Niille varmasti löytyy ottajia :)

Chilivaari kirjoitti...

Käyhän se, jos on lisävaloa ainakin helmikuun lopulle asti. Minulla on.

Satu L kirjoitti...

Täälläkin yksi hätähousu :) Eilen laitoin aikamoisen kasan chilinsiemeniä lautalle. Jännityksellä odotan mitä siemeniä laitat jakoon.

Chilivaari kirjoitti...

Periaatteessa kaikki kasvattamani chilit ovat jakolistalla. Kaikista vain ei ole siemeniä riittävästi tai kelvollisia, mutta kaikkea voi toivoa. Katson vasta sitten, löytyykö niitä. Ennakkolistaa oli näköjään mahdoton tehdä, mutta kerron, mitä on runsaasti eli varmasti saatavissa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.