Toivotan lukijoilleni

lauantai 22. joulukuuta 2018


Harva tämänkään blogin vanhoja juttuja lukee, joten lainaan itseäni, joulukuvaa vuodelta 2010. Tummuneita ja epäilyttävän näköisiä olivat tämänkin lajikkeen siemenet, kun niitä vilkaisin. Nyt Google ei löydä mistään tuolle uusia siemeniä, enkä edes muista, mistä nämä hankin.

Chilinsiemeniä jakaessani testasin muutaman vanhan lajikkeen itävyyttä, eivätkä tulokset olleet mieltä rauhoittavia. 2008-2010 vuosien sadosta kaikki eivät itäneet ollenkaan ja useimmat vain tyyliin 2-3 viidestä. Jopa 2013-vuoden testissä löytyi huonosti itäviä. Jos siis haluaa säilyttää joskus kasvattamansa lajikkeen, se pitäisi uudistaa viiden vuoden kuluessa. Kymmenenkin vuotta voi joissakin tapauksissa vielä onnistua. Kuivaus- ja säilytystavalla on varmasti merkitystä.

Ilmaissiemenet kelpasivat mukavasti ja sain puhdetöitä ja askartelua, mutta voi olla, että sait itämättömiä siemeniä. Kansioni tyhjeni monelta osin, mutta tärkein havainto oli, että vanhat helmet kannattaisi pitää hengissä uudistamalla. Jakakaa yli jääneitä siemeniä tai omasta sadosta saamianne erikoisia lajikkeita. Sillä tavalla ne pysyvät kierrossa chiliharrastajilla. Kaikkea ei itse ehdi ja pysty uusimaan. Tuon PI 439450:n taidan vielä laittaa lautalle, on se niin hyvän näköinen.

Toiveidentynnyri-postilaatikon joudun kohta sulkemaan, sillä roskapostittajat ovat jo löytäneet sen. Venäläiset tulivat ensimmäisinä. He taitavat kammata nettiä tiheällä kammalla löytääkseen toimivia postiosoitteita. No, tämä ei toimi kauan. Avaan sen taas, kun tulee vastaavaa asiaa.

Hyvää ja maukasta joulua itse kullekin!   

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää joulua sullekin ja kiitos taas tästäkin vuodesta.

marketta kirjoitti...

Hyvää joulua ja kiitos siemenistä! =D

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua. Kiitos ison Aji Amarillon siemenistä. 10/12 on itänyt. Huomenna ruukutan 11 Aji Amarilloa joista 5 on isoja. Loput isot menevät IWS-systeemiin ryhmäebin kautta. Vielä iso kiitos.

Led kasvivalaisin kirjoitti...

Jouluntoivotuksista myöhässä, mutta hyvää uuttavuotta.
Taas alkaa olemaan aika kylvää viimeisetkin chilit itämään.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.