Kukkia naistenpäivän kunniaksi

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020


Rocoto Cuzco Manzano Amarillo (C. pubescens)


Omnicolor (C. baccatum)

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää! Kuinka ollakaan, kaksi joulukuun lopulla taimelle tulleista chileistä puhkesi kukkaan juuri naistenpäiväksi.

Parvekkeella oli auringossa jo niin lämmintä, että kuvasin chilit siellä, missä ne sai yksittäin kuvaan. Olohuoneen ikkunalla on jo täyttä.

Omnicolor on melkein kahden ja puolen kuukauden ikäinen ja 30 cm korkea, haaroittunut ja kukan lisäksi siinä on runsaasti nuppuja. Tuon kokoinen pitäisi jo vaihtaa isompaan ruukkuun, muuten kehitys hidastuu. Ulkona on siellä täällä ohuesti lunta, mikä on tänä "talvena" harvinaista. 


Saman ikäinen Rocoto Cuzco Manzano Amarillo on matalampi, vain 20 cm, mutta leveyttä onkin sitten enemmän. Tuo on tyypillinen tapa rocotoilla, ne alkavat kasvaa leveyttä. On niissä toki sellaisiakin, jotka kasvattavat hetkessä piiskamaisen varren suoraan ylös ja silloin saattaa katto olla rajana.

1 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Cuzco Manzano Amarillo on osoittautunut varsin aikaiseksi kukkijaksi ja minulle se tekee jo useampia podejakin vaikka on vielä pienessä 0,5 litran ruukussa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.