Omnicolor, amppelisuosikki

lauantai 21. toukokuuta 2011

Omnicolor (C. baccatum) on jo vuosia ollut eräs suosikkichileistäni ja erityisen sopiva se on amppeliin ulos koristekasviksi. Chilit pysyvät näet kauniina ja syötävinä pitkään. Se kannattaa kasvattaa lämpimässä kukintaan asti. Tämä on vanha talvehtinut yksilö, joka aloitti varhain.

Omnicolorissa on kaiken värisiä chilejä ja ne ovat syötävissä jo keltaisina, mutta maku paranee kypsyessä. Kukinta on myös runsasta ja tästä saadaan koko kesä ruokaan makua aina tarvittaessa. Sijoitan tämän nyt avokuistille tuulten riepoteltavaksi. Melko varjoisessa paikassa näihin ei tule paljon sinistä sävyä, mutta auringossa sellaisiakin värejä muodostuu, keltainen muuttuu siniseksi. Yksi syy ulos sijoittamiseen on tuoksu. Kasvi nimittäin tuoksahtaa melko voimakkaasti, eikä se kaikkien nenään ole miellyttävää, vaan muistuttaa jonkin verran kissan pissaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten olet saanut Omnicolorista noin näyttävän amppeliin? Pitääkö sitä latvoa useampaan kertaan vai riittääkö yksi latvominen?

Chilivaari kirjoitti...

Minusta se tekee tuon luonnollisesti. Kun oksat kasvavat pituutta, ne taipuvat chilien painosta alas. Hommaa auttaa, että olen ripustanut amppelin aika korkealle, ikkunan ylälaitaan, jolloin oksat hakevat valoa alhaalta. Tietysti itsepäisesti ylös suuntautuvia haaroja voi myös katkoa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.