Habanerot pois kaapista

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kaksi Habaneroa, kaksi kuukautta kaapissa eri värisissä valoissa on takana. Nyt taustana on Vapunpäivän lumisade.  Kaappikokeilu loppui jo melkein neljä viikkoa sitten baccoilta ja annuumeilta, mutta nämä luomuhabanerot kasvoivat niin paljon hitaammin, että koe jatkui niiden kanssa.

Oikean laidan sinisemmän "päivänvalo" ESL:n alla kasvanut sai hitaamman lähdön, kun sen sirkkalehdet jumiutuivat siemeneen, mutta nyt se on 20 cm korkea, kun "lämmin valkoisen" valon kaveri on 17 cm. Lehtiä tuossa on pari enemmän, mutta sinisessä ne ovat isompia, pinta-alaa on saman verran. Rungot ovat 3,8 ja 4 mm paksut edelleen hienoisesti sinisen eduksi.

Erot ovat siis aika merkityksettömät. Mikä tahansa häiriö voisi kääntää tilanteen toisin päin. Molemmilla valoilla kasvoi aivan kelvollisia kasveja.
Testi on päättynyt.

LISÄYS 3.5.
Kukkanuppuja alkoivat kummatkin pukkaamaan, kun pääsivät pois kaapista, vaikka on ne varmaan alulle lähteneet jo "värivaloissa". Tässä suhteessa siis värillä ei ollut väliä. Samaa todistaa noiden aikaisempien testikasvien kukinta. Molemmissa valoissa kehittyi nuppuja samaan tahtiin. Niiden aukeaminen riippuu paljon lämmöstä. Parvekkeella pidetyt kukkivat myöhemmin kuin ikkunalaudalla oleskelevat.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.