Yhdistelemällä lisää makua

torstai 7. heinäkuuta 2011

Viime aikoina on melkein joka ruoassa ollut rocotoa. Niitä on kypsynyt hyvin. Tässä parhaassa terässään, eli hieman ylikypsänä on Red Peruvian.

Kun rocoton makuun alkoi jo tottua liiaksikin, aloin yhdistellä sitä muihin chileihin.
Todellinen ahaa-elämys oli, kun maustoin spagettikastikkeen yhdellä keskikokoisella rocotolla ja puolikkaalla habaneroa. Aivan uusi maku.

Eilen tein possun sisäfileelle paistiliemestä kastikkeen lisäämällä vähän kermaa, rocoton ja pari omnicoloria. Taas uusia elämyksiä. Pelkkä rocoto on hieno ja täyteläinen maku, mutta jotakin terävämpää terästää makua. Habanero puolestaan toi vivahduksen hedelmäisyyttä ja aika määrän poltetta. Yhdistelmiä kannattaa kokeilla.

Laitetaan nyt tähänkin Rocoto Rellenon eli täytetyn rocoton perusohje, kun nuo kommenttiosaston linkit eivät toimi.

2 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Täyttä totta. Ensimmäinen rocotoni alkaa nyt olla syöntikunnossa ja kuumeisesti mietin kuinka puputtaisin sen. Täytettynä ja grillattuna? Jonkun herkullisen lisukkeena? Heinän Penan Turbo Pubet tuntuvat menevän minkä tahansa kanssa, luonnehtisitko RPR:rää samanmakuiseksi?

Chilivaari kirjoitti...

Enpä niputtaisi noita. Omaperäisiä ovat kumpainenkin. Perulainen ja Riesen ovat aika samanlaisia, kun samoissa olosuhteissa niitä kasvattelen.

Rocoto Relleno on tietenkin ykkössuosikkini:
http://chilivaari.blogspot.com/2009/11/rocoto-relleno_24.html
Kypsää Red Peruviania ei tarvitse keittää, se ei ole niin tulinen. Siemenet vain kaiverrat pois ja jotakin maukasta täytettä sisään, juustoraastetta päälle ja uuniin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.