Ulupican kukat

torstai 26. tammikuuta 2012

Toissapäiväinen kuva näyttää vähän punasävyiseltä. Tänään kukkia on auki useampia ja aurinkokin osui niihin hiukkasen.
Ulupica large, kukkia
Melko värittömiä ovat. Keskellä on keltaista ja ulkopinnalla sinistä, mutta eivät nämä todellakaan muistuta cardenasiin tai pubescensin kukkia.

Lisäys 3.2.
Kun kukkia on kymmenkunta yhtä aikaa auki, havaitsin, että ne tuoksuvat. Joku miellyttävä parfyymi siitä tulee mieleen. Pubescensin lehdet tuoksuvat, mutta Ulupicalla kukat. Hienoa.

11 kommenttia:

Tiemuh kirjoitti...

Onko kukat yhtään kellomaisia? Kuviesi perusteella voisi ajatella että ovat, mutta paremmin sen näkee luonnossa nähtyään aukeavan ja täysin auki olevan kukan.

Chilivaari kirjoitti...

Kelloksi jäävät, ainakin se ensimmäinen on edelleen kahden päivän jälkeen vain tuon verran auki.

Toni.A kirjoitti...

Eikä ne tuostaan enempää aukeakaan. Erikoisen näköinen on kyllä kukka. Mulla oli Ulupicassa huomattavasti pidemmät ja hennommat terälehdet, kuten chiliwikiin laittamissa kuvissani näkyykin. Tiemuhin kuva on hieman samankaltainen.

jule100 kirjoitti...

Hieno kuva jälleen kukasta.
Millaisella kalustolla kuvailet?
Itse kun en saa mitään kunnollisia kuvia aikaiseksi kukista.

Chilivaari kirjoitti...

Lähikuvauksesta löytyi tuollainen maininta tammikuulta 2010:
http://chilivaari.blogspot.com/2010/01/lahikuvaukseen-lisaa-laatua_10.html
Tässä oli käytössä lyhin loittorengas ja vakiozoomi. Oikealla makro-objektiivilla ja varsinkin käyttämällä jalustaa päästäisiin paljon terävämpiin tuloksiin.

Nykyiset järjestelmäkamerat ovat niin samanlaisia, että merkistä se tuskin on kiinni. Sopivan valon löytäminen on ongelma. Nyt se tuli auringosta ja 50W päivänvalo-ESL antoi sivustatukea. Edellisessä punasävyisessä pääsi tuo "lämmin valkea" työmaavalo vaikuttamaan. Pienestä se on kiinni. Salamaa yritän vältellä. Se tappaa valaistuksen ja poistaa kolmiulotteisuuden. Varjoja täydentämään sitä voin käyttää, kun kamerassani saa salaman tehon säädettyä 2 aukkoa alivalotukselle.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, olen aika aloittelia chilin kasvatuksessa, ja tällä hetkellä on parikymmentä chiliä kasvamassa, yksi chili nimeltään Habanero on kuitenkin jo n. 27 cm korkea, mutta nyt on alkanut tekemään lehtiin sellaisia ruskeita jälkiä, jotka voivat muuttua reijälliseksi. Osaisitko sanoa, että mikähän habaneroa mättää? Ps. Olen sumutellut yms, ja mikäli vettä saa liikaa, niin ylimääräiset valuvat pois, ja valoakin saapi.

Chilivaari kirjoitti...

Monesti reiät ovat seurausta jostakin kosketuksesta esimerkiksi siirtelyn seurauksena, mutta jos jäljet ovat tämän näköisiä:
http://chilivaari.blogspot.com/2010/06/ei-toivottuja-vieraita_05.html
on syytä huolestua.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, eli minusta kasvissa ei näy mitään ötököitä, vaikka olen valoavasten katsonut lehtien läpi. En tiedä sitte voiko olla, että jäljet on tullu siirtelynseurauksena. Olen leikannut huonot lehdet pois, ja kasvi pukkaa kovasti uusia päivittäin. Katotaan seleviääköhän se kesään saakka. Olen sumutellu habaneroa päivittäin, ja eilen tosiaan vaihoin isompaan ruukkuun, tuoreeseen multaan. Pitäiskö se siirtää karanteeniin, ettei tartuta muita chieljäkin?

Chilivaari kirjoitti...

Ei sinulla ole syytä karanteeniin, ellei pöpöjä ole havaittu. Ne ovat kyllä hyvin pieniä ja vaatii melkein suurennuslasin, että ne havaitsee. Tummat jätökset näkyvät paremmin. Itse ripsiäiset eivät koko ajan olekaan näkyvissä. Ne munivat ja oleskelevat toukkavaiheena lehden alla.

Anonyymi kirjoitti...

okei, annan olla muitten seurassa habaneron. Vielä yksi kysymys :), en ole ostanut mitään kasveille suunnattua erikoisvalaisinta, mutta googlettamalla löysin tietoa että loisteputkivalaisin on myöskin käypänen chileille. Minulla on siis ainakin yksi 11 Watin loisteputkivalaisin, lieneekö tuosta mitään hyötyä millekkään chilille?
Kiitoksia vastauksista.
Ps. mitä lajia suosittelet laittamaan kasvuun, näin aloittelijalle? :)

Chilivaari kirjoitti...

Hyvin vähän on hyötyä noin pienestä. Yleensä olen suositellut, että yli 20W pitää olla pienilläkin taimilla, isoilla enemmän.

Nythän aurinko hoitaa homman. Syksyksi tai ensi talven idätyksiin voit hankkia lisää valoa.

Eikös sinulla jo ollut niitä aikamoinen määrä?
Blogia selaamalla löydät ehkä kiinnostavia lisää. Cajamarcaa pidän yhtenä hienoimmista ja nyt tuo Alma Paprika tuntuu helpolta myös.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.