Huomaan, että minulla on vuosittain ollut vähintään yksi musta chili kasvatusohjelmassani. Miksiköhän? Tietoinen valinta se ei ole ollut ja harvoin niistä on herkkua tullut. Tasmanian Red ja Chenzo olivat selvästi koristeeksi jalostettuja, Machu Pichu ja Aji Panca varsin mietoja chinensejä.
Harissa (C. annuum) on tiettävästi musta vain raakana ja kypsyy tumman punaiseksi. Kukat ovat violetteja, koristeannuumiin viittaavia. Maistelenpa vasta, kun noihin ilmestyy punaista.
Ají Charapita – Pieni mutta tulinen ihme Perusta
5 viikkoa sitten
5 kommenttia:
Mielenkiintoisen, tosin ei kauhean herkullisen näköinen paprika!
Mainio blogi sinulla. Itselläni on vasta ensimmäistä kesää chilikokeilut menossa, toivottavasti onnistuu satoon saakka. Toistaiseksi menee mukavasti!
Tämän chilin maku kokemuksia odotan mielenkiinnolla. Jos tämä on syötävääkin vielä niin toivottavasti on mahdollista saada pari siementä. Ulkonäkö on ainakin hieno!!
Hei edelllis kesä kasvatin tämän nimisen chilin, Chenzo Hot Chilli Pepper alku vaihe musta sitten vihreän kautta punaiseksi, on ihan hyvän makuinen. Olisko tämä Harissa sama laji loppujen lopuksi.
Siemenet tilasin http://www.chileseeds.co.uk/ näytti olevan vieläkin valikoimissa.
Eipä ole Chenzo. Tutustuin siihen 2010.
Kukka on aivan erilainen ja chilitkin yleensä piedemmän muotoisia.
Musta se kyllä oli raakana, se on sama ominaisuus.
ostin mustan chilin Tallinnan torilta ja ihmettelen tässä onko se koristelajike vai syötävä?! ei aavitustakaan lajin nimestä... kukat violetteja, chilipalot mustia, jään seuraamaan muuttooko väri kypsyessä...
Lähetä kommentti
Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.