Canario valtaa ilmatilan

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Canario (C. pubescens) sai paikan parvekkeen katosta, pöydän päältä niin korkealta, että en lyö siihen päätäni. Se on kasvatellut yli metrin lonkeroita moneenkin suuntaan. Osan olen tukenut niin, että ne saavat valoa, osa pysyy itsepäisesti katossa ilman tukeakin. Vasemmalle lähtevä menee poispäin parvekelaseista ja ainakin viime vuonna se ei tehnyt hedelmää tuota kauemmaksi, vaan rullasi lehtiään ja oli muutenkin kärsineen näköinen haara. Ilmeisesti valokiintiö ei täyttynyt.

Vaihdoin tämän isompaan amppeliin huhtikuun lopulla ja vein parvekkeelle. Tämä on 9 litran vetoinen ja saa riittää koko kesäksi. Komeita raakileita on kymmenkunta. Pari näkyy amppelin kyljessäkin. Kukinta ja pienten raakileiden kehitys jatkuu joka haarassa.


Tuolla ruukun takana ensimmäinen Canario jo kypsyy, mutta onhan se jo yli kaksi kuukautta kasvanut. Viime kesänä nuo kypsyivät puolessatoista kuukaudessa, keskikesällä. Ehkä lämmöt eivät ole olleet sille parhaat mahdolliset parvekkeella ennen kuin aivan viime viikkoina. Nyt lämpöä kyllä on riittänyt. Kesä on hehkeimmillään aika yllättävään aikaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.