Aurinkoa ja lämmintä - vihdoinkin

torstai 2. heinäkuuta 2015

Kesäkuun viimeisenä päivänä 20° ylittyi vihdoin ja huomiselle on uhkailtu jopa hellettä.Laitoin annuumit samaan laatikkoon, niin kastelu käy helposti ja niitä voi siirrelläkin yhdessä. Tuo myös suojaa chilejä kaatumiselta tuulessa. Oikeastaan tuonne pitäisi laittaa leca- tai hydrosoraa pohjalle, sillä kasvit kasvattavat nopeasti juuret ulos ruukkujen pohjasta. Isoina tuossa ei kolmea enempää mahdu kasvattelemaan, mutta nyt siinä on sekä talvella idätettyjä että pari kuukautta sitten itämään laitettua uusintakylvöä.

Nuo isommat laidoissa ovat yli neljän kuukauden ikäisiä. Vasemmalla on tukevatekoinen Grandpa's Siberian Indoor Pepper, johon ensimmäiset raakileet ilmestyivät kohta kaksi kuukautta sitten, eli pian voi löytyä kypsää. Se kukkii aivan hervottomasti, mutta pienessä ruukussa kaikki eivät kehity chileiksi.

Oikean laidan hennompioksainen on korealainen Kim Chi, joka tuntuu viihtyvän paremmin pienessäkin ruukussa viileällä parvekkeella, sillä siinä on runsaasti raakileita. Niistäkin vanhimmat ovat kohta parin kuukauden ikäisiä. Suipot chilit ovat lommoisia ja kooltaan suuruusluokkaa 7cm. Kasvin muoto on kovin leveä, vaakasuoria haaroja sojottaa joka suuntaan.


Vappuviikolla taimelle tulleet pikku annuumit kuvasin jo ennen juhannusta, kun ne olivat kaksi kuukautta vanhoja. Uskoisin näistäkin maistiaisia saavani syksyn mittaan, jos kesä menee vähänkään tavalliseen tahtiin tästä eteenpäin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.