Kim Chi ei ole kovin tulinen

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Korealainen ruoka pitäisi olla tulista ja heidän kansallisruokansa hapatettu kiinankaali Kim Chi pitäisi sisältää paljon tulista chiliä. Nämähän on kuulopuheita, itse en ole Koreassa käynyt.

Kim Chi (C. annuum)

Jostakin kansainvälisestä siemenkaupasta löysin talvella tuon ruoan mukaan nimetyn korealaisen chilin siemeniä ja pitihän sitä kokeilla. Se on pienehkö, tukeva ja kaunis kasvi, satoisakin pienessä ruukussa, mutta polte oli jonkinlainen pettymys, ainakin ensimmäisessä kypsyneessä. Hyvää annuumiahan tuo on, ehkä sitä pitää vain laittaa runsaalla kädellä. Toisaalta, eipä missään ole väitetty, että juuri tämä olisi korealaisruoan chili, vaikka nimi on sama. Siementen myyjät hakevat myyviä nimiä erottuakseen joukosta.

Maku on itse asiassa varsin miellyttävä annuumiksi, kärkikastia, mutta ruokaan pitää tulisuus tehdä jollakin muulla lajikkeella, elleivät nuo sitten muuta makuaan, kunhan saavat kypsyä auringossa. Odottelen pääsatoa ihan rauhassa. Kuten aurinkoisia päiviäkin.

1 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Kuulosta kuitenkin hyvältä koska monien annuumien maku on usein hyvinkin kyseenalainen. Koska tämä chilikausi on minulla tosi vaatimaton, niin suunnittelen jo tulevaa nyt kun aikaa on yllin kyllin. Ensi vuonna taas pääsee varmaan annuumitkin mukaan suuremmalla edustuksella kuin yksi Leek joka nyt kasvaa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.