Violetti aatelismies

torstai 17. maaliskuuta 2016


Portugalin kieli ei ole parhaita puoliani, mutta Google kääntää tämän brasilialaisen chilin, Fidalgo Roxa (C. chinense) nimen joko jalo violetti tai violetti aatelismies. Fidalgo on sama kuin espanjan hidalgo, roxa taas violetti, lila tai purppuranpunainen. Väri kuvaa kypsiä hedelmiä.

Fidalgo Roxa on viikon päästä jo kaksi kuukautta vanha. Tuollaiseksi 25 cm korkeaksi tukevaksi puuksi se on kasvanut 10 cm taimiruukussa tähän asti ilman lannoitteita pelkästään Kekkilän puutarhamullan voimalla. Olisi jo aika lannoittaa ja vaihtaa ruukkua. Lehdet ovat hiukan tummuneet energiansäästölampun valossa, eli siinä on ollut UV-säteilyä. Aivan pieniä nuppuja näkyy latvassa, joka alkaa haarautua.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Upeita taimia sinulla! Onkohan omilla chileilläni mitään mahdollisuuksia ehtiä, kun vasta reilu viikko sitten kylvin siemenet multaan?

Chilivaari kirjoitti...

Onhan chileissä nopeitakin kasvajia, erityisesti annuumeissa. Aivan pikkuisilla taimilla ne on minullakin. Pubescensit ja jotkut chinenset ovat hitaampia ja siksi niiden kasvatus yleensä aloitetaan aikaisemmin, jotta sato ehtisi kypsäksi kesän auringossa. Jos siihen ei ehdi, ainahan syksyä voi jatkaa keinovaloilla.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.